MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Björn Frantzén & Åhléns – Hiss eller Diss?

3 kommentarer

Så, nu var det klart. Nu finns det inte en enda kändis kvar i Sverige som inte har haft ett designsamarbete med en större aktör på marknaden. Åhléns norpade precis den sista kändisen, Björn Frantzén, för sin senaste kollektion. Det är ju typiskt. Nu måste ju Åhléns, Sagaform, H&M, och IKEA vänta tills både Idol och Så Mycket Bättre är slut innan de kan avgöra vem som blir deras nya skärbrädedesigner. All denna väntan på ny fantastisk design. Hur ska vi står ut?

bjorn_franzen_martinreda_1

Innan jag fortsätter så vill jag bara understryka att Björn inte har något med själva designen att göra. Han har bara valt ut produkterna. Kanske har han suttit på kammaren med lödpenna och ristat in ett b på skärbrädan. Jag vet inte. Hittar ingen info om det. Men han har alltså inte designat.

Men han har valt ut. Och som han har valt ut. Oj oj oj. Ni kan inte ens i er vildaste fantasi gissa er till vad Björn har valt för produkter.

bjorn_franzen_martinreda_3 bjorn_franzen_martinreda_2 bjorn_franzen_martinreda_4

Det är så spännande saker som visp, rivjärn, knivar och stektermometer. Hur klarade vi oss innan Björn valde ut produkterna? Det vaksamma ögat ser ju att det är exakt samma ballongvisp som funnits hos alla leverantörer de senaste 20 åren, men nu har Björn valt ut och då är det något alldeles extra. Det ska ni veta.

Bilderna är ju magiskt vackra men Åhléns, ni måste sluta med era ”samarbete”. Det är så töntigt att jag får inverterad gåshud. Kan ni inte bara vara ärliga och säga som det är. ”Våra praktiska, men ytterst designmediokra pryttlar behöver ett känt ansikte för att få massmedial snurr. Vi ber fortfarande om ursäkt för skärbrädan med Morberg, det var ett snedsteg, vi vet”

Även om jag skulle godta just den ursäkten så tilldelar jag Åhléns veckans Diss. Detta är inte design, det är ett inristat b. Detta är inte heller utvalt, det är bara helt normala basprodukter för ett helt vanligt kök. Bättre kan ni. Mycket bättre.

/m

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

3 tankar om “Björn Frantzén & Åhléns – Hiss eller Diss?

  1. Ping: Frågestund med Martin | MARTINREDA

  2. Hahaha, älskar det här inlägget! 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.