MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

IKEA – Ett tips!

3 kommentarer

Ni vet den där länken som har cirkulerat sig varm på sociala medier om mysteriet med den lilla fliken under IKEA’s muggar. Sköna Hem, Elle Decoration, Lajkat, Vi i Villa, Aftonbladet, Metro och Låghalte Bengts Modeblogg.  Alla har gjort det. Alla har länkat till den fruktansvärt ointressanta detaljen. Varför? Varför pratar ingen om IKEA’s riktigt stora mysterium och konflikthärd istället? Varför vågar ingen prata idiotin att numrera duralexglasen? Detta är ett ytterst allvarligt orosmoment . På daglig basis skapar de jävla siffrorna motsättningar vid köksbordet som får mellanösternfrågorna att framstå som lättlösta gåtor i Kamratposten.

IKEA_Martinreda_1

Vad jag pratar om? Här kommer en transkription från den nyss avklarade pizzastunden:

Pappa, vad blir en 3:a och en 5:a? frågar yngsta barnet

Det blir 35, svarar jag.

HAHA JAG HAR 56, basunerar mellanbarnet ut.

-Men det har ingen bet…

JAG VILL OCKSÅ HA 56, vrålar yngsta barnet innan jag hunnit förklara vidare.

Ja, ja… Jag har 17278 säger äldsta barnet.

Innan jag ens hunnit börja förklara att alla glas är märkta med 17278 hinner den cowboyhattförsedda frostprinsessan förvandlas till ett åskmoln som skickar bestick och pizzasallad över hela köket.

Pappa, har jag också 17728?, undrar mellanbarnet

Åhhhh 17278 står det ju, suckar äldsta barnet högljutt.

Ridå.

Så här håller det på. Dag ut och dag in, matstund efter matstund. Det ända jag tänker är att jag måste bomba den där fabriken i Ryssland där de små glasblåsarbarnrobotarna sitter på knä i sin lilla smutsiga fabrik och tvångsmässigt krafsar in meningslösa nummer i duralexglas innan det startar ett fullblodigt krig runt mitt matbord.

/m

 

NEJ! Jag tänker såklart inte bomba något på riktigt. Kanske bäst att förtydliga det. Innan insatsstyrkan gör husrannsakan här hemma. Det var bara ett skämt. Jag lovar.

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

3 tankar om “IKEA – Ett tips!

  1. Jag kan annars se om jag kan få tag på lite sprängämne, om du sedan lovar att utföra arbetet? Hade även gjort våra matstunder betydligt lugnare…

    Gilla

  2. Känns igen. Om det är till någonsomhelst tröst så går det över. Om några år sisådär. Då handlar det om helt andra saker.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.