MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Årets julklapp

Lämna en kommentar

Häromdagen damp nyheten ner om årets julklapp. Den som utses av HUI varje år. Jag läste pressmeddelandet, skrattade hånfullt och glömde bort dumheten. En stund senare ringde TT och frågade om jag hade några trendspaningar inför julen 2015. Då dök den absurda tingesten upp igen i huvudet. Hade jag verkligen läst rätt? Kan en robotdammsugare verkligen ha blivit årets julklapp? Jag tror jag lyckades tränga undan idiotin och svarade istället med några mediokra halvlögner och andra tramsigheter angående kommande jultrender. Jag ber här och nu om ursäkt för merjobbet jag orsakade journalisten. Förlåt. Verkligen.

Men sen, efter vi hade lagt på luren så började den jävla årets julklapp-grejen gnaga mitt inre, i alla fall det som är kvar av det. Hade jag på fullaste allvar läst rätt? Efter att snabbt  bläddrat  igenom internet och min mailkorg stod det klart. Jodå. HUI har tydligen bestämt att årets juklapp 2015 är en robotdammsugare.

På fullaste allvar?! Det är ju ungefär (jag är ingen vetenskapsman så ni får hålla tillgodo med uppskattningar här) 36154 gånger dummare än när bakmaskinen blev årets julklapp 1988 och (åter igen uppskattning) 25632 gånger dummare än när spikmattan blev årets julklapp 2009.

Här jobbar alla med att plastsanera sina hem och göra dem kemikaliefria, då tycker HUI att det är lämpligt att  R2D2 körd genom pantburkspressen körandes i vardagsrummet är en bra idé. Snälla nån…

Jag kan dock uppskatta humorn i det hela. Jag lovar att bjuda alla som köper en dammsugare åt sin respektive i julklapp på en GoPro-kamera. Den tejpar ni fast på ert eget huvud och spelar in videon när din respektive öppnar julklappen. Jag ser en uppsjö av klickraketer på Youtube, en korsning av Lars Norén och Fight Club. Legendarisk underhållning som kommer att göra mig stormrik.

Ni kan behålla GoPro-kamerorna för jag vill också se videosnutten när ni ger bort dammsugarpåsar på Valentines Day, nya uppladdningsbara batterier på födelsedagen och nya små söta gummihjul på bröllopsdagen. Lycka till! Jag menar det. Lycka till. Verkligen.

Så, vad är årets julklapp då? Jo, jag tror det är välgörenhet. I stort och smått. Sånt som får världen att vara en bättre plats. Det finns en uppsjö av underbara saker som lätt skulle passa in på den listan. En sån sak är  Årets Ljusklapp, en tändsticksask.

Ljusklapp_Martinreda_1 Ljusklapp_martinreda_2

Årets Ljusklapp består av en designad tändsticksask som ges till den som stöder ECPAT med en julgåva, och fyra filmer med adventshälsningar från kända svenskar. Filmerna bygger på ett specialskrivet manus baserat på juldikten ”När första ljuset brinner” och en skildring av hur vardagen kan se ut för ett barn som exploateras i sexhandel. Barnens berättelser kommer från boken ”Tysta Rop”, skriven av Natalie Gerami. I den första filmen, som är cirka 45 sekunder, läser Eva Dahlgren in en adventshälsning.

Där här ni en bra julklapp! Jag återkommer med fler tips den närmsta tiden.

/m

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.