MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Barn designar för IKEA och Åhléns

Lämna en kommentar

Jag anar en trend här. Jag har i och för sig bara två exempel men det är två tydliga sådana. Det borde vara tillräckligt för att kalla det en trend eller hur? Två stora företag har den senaste tiden lanserat kollektioner skapade av barn. Eller rättare sagt i samarbete med barn. Hur funkar det då? Är det som att ha andras barns dagisteckningar på kylskåpsdörren eller är det något vi verkligen vill ha? Kan jag låta Selma 4 år rita nästa tapetkollektion åt Cole & Son?

Nåväl, i veckan släpptes nyheten om IKEA´s samarbete med barn runt över världen för välgörenhetsprojektet Soft Toys For Education där pengarna går till Unicef och Rädda Barnen. Vansinnigt roliga gosedjur. Svårt att inte gilla dem.

ikea_martinreda_1 ikea_martinreda_2 ikea_martinreda_3

Åhléns är inte sämre, de låter, efter en viss urvalsprocess, 4 barn designa leksaker samtidigt som de stöttar Friends arbete för att stoppa mobbing.

åhlens_martinreda_5 åhlens_martinreda_6

Jag tror att vi har mycket att lära av våra barn. Min personliga favorit är Elias praktiska förvaring Robot XR. En sån skulle jag behöva.

åhlens_martinreda_4

Vad är nästa steg? Vad ska barnen mer bidra med inom designvärlden? Vilket företag står näst på tur för att använda barnens kreativa och kravlösa skaparförmågor?

Jag ser framemot nästa kollektion skapad av barn.

/m

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.