MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Romance från Cervera – Hiss eller Diss?

3 kommentarer

Jag vet inte om ni såg det jag såg förra veckan. Jag vill ju hur som helst inte att ni går bet på det så därför tänkte jag skriva lite här och visa en eller annan bild. Känns det bra? Det jag såg var Jan Rundgrens nya alster för Cervera. En kraftig, ganska rustik serie fat, skålar och muggar. Givetvis med sedvanligt tingeltangel och duttidutt på i lagom mängd. Romance som kollektionen heter, ser ut ungefär så här:

Cervera18119.JPG

Så långt allt väl… Men sen finns det en annan tillverkare av porslin som heter Pottery Jo. Där har sedan en ganska lång tid kollektionen Daisy funnits. Gissa hur den ser ut?’

PotteryJo

PotteryJo_2

Jag säger inte att de är exakt likadana men det är för påfallande likt.  I synnerhet när en så pass välrenommerad formgivare som Jan Rundgren med ett så pass stort företag som Cervera i ryggen väljer att samarbeta. Någon på kontoret borde ju ha scannat av marknaden och stängt av ugnarna när man sett den uppenbara likheten.

Cervera, på med struten, ställ er i hörnet och ta emot veckans Diss. Sen tar ni ett tackochförlåtmigsnack med Pottery Jo. Ok?

/m

 

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

3 tankar om “Romance från Cervera – Hiss eller Diss?

  1. Man kan väl säga att detta är en generell trend. Indiska har liknande serie, eller varför inte Mateus?

    http://indiska.com/se/Home/Glas-%26-Porslin/Tallrikar-%26-Fat/CHENNAI-ASSIETTE/p/1000004216611

    Gilla

  2. I branschen kopieras mycket. Inget nytt direkt men som stylist jag själv är, kan jag inte låta bli att förundras över att när man sådant eminent uppdrag får. Inte tog tillfället i akt och lierade sig med någon av våra många duktiga keramiker och därifrån kreerat fram något nytt spännande.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.