MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Julklapparna – Hiss eller Diss?

5 kommentarer

Jag kanske ska ändra rubriken en en aning. Julklapparna – Hiss och Diss är nämligen mer lämpligt i veckans lilla avsnitt. För de av er som mot all förmodan missat det så är det jul i faggorna och sisådär runt lördag den 24:e är det ganska bra om julklapparna är på plats. För att underlätta har jag idag valt att visa några julklappstips. Såna man bör köpa och såna man inte bör köpa. Julklapparna – Hiss och Diss helt enkelt. Håll till godo!

 

martinreda_julklappstips_1

Ja, ni förstår själva. Jag behöver egentligen inte förklara. Det finns fina cykelhjälmar och sen finns det cykelhjälmar som ser ut som en rymningsförsök från Säters slutna avdelning.  Enkelt val. Hiss till Hedvigs kurbitsmålade hjälmar, diss till Hövding.

martinreda_julklappstips_2

Man kan lägga en spottstyver på @designhjalpen och kamma hem unika föremål samtidigt som man bidrar till en bättre värld. Eller så kan man köpa ännu ett meningslöst kartprint som varken gör från eller till. Undantaget de tillfällen då Google Maps ligger nere och du befinner dig i Barcelona. Bilden till vänster är tagen ur en serie julkort från Hannoia som var med på Designhjälpen för ett tag sedan. En självklar hiss. Bilden till höger är Ehrenstråles Barcelona för 700kr på Artilleriet. En självklar diss.

 

 

martinreda_julklappstips_3

Jag avrundar med det viktigaste av alla viktiga julklappstips. Saken du absolut inte ska köpa. Ingen vill nämligen ha en knottrig vas, stor som en basketboll, oavsett om den kommer från Åhléns, Mio eller Svenskt Tenn. Ingen. De som säger att de vill säger bara fel och är allmänt förvirrade.

/m

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

5 tankar om “Julklapparna – Hiss eller Diss?

 1. Håller fullständigt med dig. Förutom bilden med Freud då som jag aldrig skulle vilja ha på väggen. Nog har ni väl haft mer hiss-ningsbara bilder på Designhjälpen…
  På temat julklappar: läste Sköna Hems julklappstips nyligen. Sida upp och sida ner med svindyra, totalt onödiga produkter. Julklappar för tusenlappen och mer känns väldigt fel att tipsa om.

  Gilla

  • Freudbilden är inget du ska ha på väggen Nini. Det är ett kort. I en serie på 4 stycken väldigt roliga julkort. Du kanske brukar sätta dina julkort på väggen? Vi har massvis med hissningsbara bilder på Designhjälpen. Jag hyllar dem ganska ofta här. Det vet du nog. Jag läser inte Sköna Hem pga en av världens sämsta tidningar. Det vet du nog.

   Gilla

 2. Jag älskar dina inlägg. Jag skrattar ofta högt när jag läser dem. Men jag måste bara protestera mot cykelhjälm-grejen, för du VET väl att Hövding ser ut som en vanlig sjal runt halsen så länge du inte ramlar med cykeln och inte som den uppblåsta igloon på bilden? Förstå mig rätt – kurbits, I love it, men ännu bättre (enligt mig, då); att inte behöva förstöra frisyren alls med en hjälm som inte syns.

  Fast den är dyr. Och verkligen superful när den löser ut. Fast det kan jag leva med eftersom den då har skyddat min skalle 8 ggr bättre än en vanlig cykelhjälm 😉

  God Jul!

  Gilla

  • Lina, vi måste gå igenom det här från början. Om man är rädd om sin frisyr så borde man nog inte cykla alls. Tänk bara vad fartvind, löv och annan nederbörd gör med håret? Då är det nog bättre att åka kommunalt eller med bil. Sen vet jag mycket väl att Hövding ser ut som den gör i uppblåst läge. Det är ju så jag rullar min blogg. Att hitta det märkliga, förstora och raljera. Sen kan jag verkligen inte påstå att den ouppblåsta Hövdingen ser ut som ”en vanlig sjal”. Mer som något grannen i Beck skulle ha på sig ute på balkongen. Märk väl att jag inte har sagt något om det mycket märkliga namnvalet Hövding. Har inte skrivit ett sarkastiskt ord alls om det. Bara en sån sak… Kram & God Jul!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.