MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Fina du och…

4 kommentarer

Innan jag får fler frågor och påhopp vill jag med min tydligaste text förklara att jag INTE ligger bakom Fina du och…

Men jag skrattar så jag trillar av stolen. Någon, hittills helt anonym människa, ironiserar å det grövsta med inredningsvärlden. Jag älskar det. Tankarna förs givetvis till Fuck Your Noguchi Coffee Table– tumblr´n som är en ständig källa till skratt, men här är allt på svenska och det drabbar vad jag kan se än så länge bara svenska bloggare/stylister/fotografer.

finadu_martinreda_1

Här får sig Daniella Witte en släng av sleven.

Mjukt, subtilt och vänligt, men samtidigt sylvasst iakttagande och med dräpande ironi. Jag älskar det! Hur stor kommer Fina du och.. att bli? Är det bara en rolig fluga för oss inredningsnördar eller kommer den att trenda och skapa förändrade bildmanér på bloggar oh instagram? Jag har ingen aning men jag följer utvecklingen med glädje.

Tack fina du som ligger bakom.

/m

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

4 tankar om “Fina du och…

 1. Jag hoppas så in i den att det är en kvinna som driver sajten :)! Jag har funderat mycket det senaste om föreställningen om snälla och fina bloggare som förväntas att vara tämligen godmodiga – se bland annat inlägg hos Underbara Clara i helgen. Jag kan tycka att det är intressant att se att du där har fått lite av ett frikort i blogg och med krönikor – som man :). Jag kan inte låta bli att fundera över om det hade funkat med en kvinnlig bloggare som gjort samma sak. Malin Wollin skriver ju sina krönikor för Sköna Hem, men är ju inte en egentlig inredningsbloggare. Svårt att inte välkomna initiativ som utmanar bubblan som behöver självrannsakan och distans – men om man sätter på sig lite andra glasögon så skulle man kunna se ”Fina du” som en klassisk maktteknik för att förminska en hel genre – nästan helt skapad av kvinnor. Jag skrattar jag med, men tycker ändå att det är intressant att fundera ett varv till rent strukturellt. Och som sagt – spännande att följa utvecklingen framöver. Nu hoppas jag att vi alla får en FIN vecka :)!

  Gilla

 2. Ping: Everydaystories | Före snön | Living by Tina

 3. Jag har ju själv lagt märke till att vissa trender återkommer hos många inredningstidningar och -bloggare. Fina du är ju på pricken.Och lika skärpt som Fuck…. Hittade en mycket intressant analys av både Fuck… och vårt behov av att följa trender: https://placesjournal.org/article/about-that-noguchi-coffee-table/

  Jag tycker inte vi behöver använda genderglasögonen om Fina Du och Fuck…
  Hoppas ni läser den långa artikel jag länkar till (Places Journal är en superbra blogg).
  Hälsningar från Stella i Italien (designens högborg)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.