MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Tips inför fredagsmyset!

2 kommentarer

Ni är många som suktat hela veckan efter det härliga fredagsmyset. Ni har jobbat hårt, det har varit slitigt och ni har kämpat rejält. Men nu är det äntligen dags för lite mys. Men hur lyckas man? Vad är det som gör fredagsmyset mysigt? Finns det några knep? Finns det några konkreta tips?  Jag har ju ett par egna tips i rockärmen men det är inte det jag tänker berätta om idag.  Svenska Jätteviktiga Institutet har nämligen precis publicerat en rykande färsk undersökning om hur man lyckas med fredagsmyset.

Ni vet ju att man mäter strömstyrka i ampere och att man mäter ljusstyrka i lux. Man anger vikt i gram och längd i millimeter, men hur mäter man mys? Vilken är enheten vi alltid har saknat för fenomenet mys? Jo det är värmeljus.

Med sällan skådad vetenskaplig exakthet och teoretiskt resonemang har Svenska Jätteviktiga Institutet åskådliggjort detta med ett enkelt diagram som jag har fått den exklusiva äran att visa.

varmeljus_martinreda_1

 

Nu är ni många som tvivlar och påstår att diagrammet ser förvånansvärt hemmagjort ut, men då ska jag berätta en historia som bevisar sanningen bakom. Som vanligt är personerna i dialogen inte de riktiga personerna. Namnen är bara påhittade. Allt för att skydda integriteten.

Martin lagar mat och tänder i runda slängar 40 värmeljus och placerar ut dem enligt konstens alla regler.  Allt är dukat och klart, så Martin bestämmer sig för att ropa ner sina skärmberoende barn från deras rum och i samma veva med en ytterst mjuk röst berätta för Hanna att maten är klar. Hanna ligger kanske i soffan och instagrammar. Det är lite oklart. Hon är bra på det. Att instagramma alltså.

Älskling, nu är maten färdig….

Åhh vad gott!

Det vet vi ju inte riktigt ännu…

Barnen bråkar sig ner för trappan, det är en fight på liv och död om vem som tvättar händerna först och vem som ska sitta var, men efter 15 kaosartade minuter sitter äntligen 4/5 på plats. Någon fattas. Dörren är vidöppen. Vad händer? Det tänds värmeljus såklart. Utomhus. I det totala novembermörkret med stadigt ihållande nederbörd. Mina 40 räckte alltså inte. Då hade jag ändå helgarderat med 14 vanliga ljus och 3 doftljus också.

Får man börja ta? undrar überhungriga 11-åringen

Vi väntar tills mamma kommer, svarar Martin

DEEEET TAR LÅÅÅÅÅÅÅÅNG! vrålar 5-åringen.

Nej nej, det går säkert snabbt….

Det heter ”det tar lång tid, inte det tar lång” påpekar 9-åringen

Ungefär där bryter stora tacokriget ut. Barnen har mer gurka och majs i ögonen än vad något spa någonsin kan erbjuda. Pappan klarar sig undan med livet i behåll och några matskedar creme fraiche på halsen. Det finns värre krig tänker han.

Älskling, vi tänkte kanske eventuellt försöka börja äta lite nu, hur går det för dig? frågar Martin med en snudd på löjligt trevlig röst trots att den sura grädden rinner ner under t-shirten.

Åhh, jag är snart klar. Det var bara det att någon hade glömt att tända de 27 ljuslyktorna på altanen så jag får tydligen göra det nu.

Kids, vi väntar lite. Mamma kommer snart. Hon ska bara fixa lite mys först…

 

Så hur gick det då? Blev det mysigt? Ja, det blev fantastiskt. Antalet värmeljus är en ytterst stark faktor vid fredagsmyset. Ju mer desto bättre. Den påhittade familjen ovan hade mer ljus än vad London-Heathrows landningsbana någonsin kunnat erbjuda. Dessutom mycket mysigare. Så lyd mitt.. förlåt Svenska Jätteviktiga Institutets råd.

/m

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

2 tankar om “Tips inför fredagsmyset!

  1. Du är bara bäst!
    Hälsningar från ljus-träsket…

    Gilla

  2. Ping: Blog Love | Krickelin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.