MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Svenskt Tenns concierge service – Hiss eller Diss?

1 kommentar

Mänskligheten har under alla år skapat fantastiska uppfinningar. Sådana som underlättar vår vardag. Sådana som gör livet lite enklare. Dessa genier till kreatörer fortsätter ständigt att skapa nya föremål och förutsättningar för ett bättre liv. Ni vet exakt vad jag pratar om. Jag pratar om sånt här:

37e99962-b066-4801-ac4f-63e348aa2b21 535cfec1-b26a-426b-b89f-6bbd14957734

De oumbärliga picknick-byxorna och det legendariska dietvattnet. Saker man helt enkelt inte kan leva utan. Det är inte utan att man som människa blir lite tårögd och mycket stolt. Så säger folk att de är oroliga över vart världen är på väg…

Nåväl, Svenskt Tenn vill ju inte vara sämre. De har slagit sina kloka huvud ihop på kontoret och uppfunnit…. drum roll…. Drive thru för inredning. Som vi har längtat! Som vi har väntat! Äntligen är den här! Nu har jag i och för sig redan skickat iväg min önskelista till tomten så jag kan inte fota den och lägga upp den här, men på 3:e plats skrev jag ett sånt där gult plastcase att lägga bananen i . På 2:a plats skrev jag valfritt föremål som snurrar/blinkar/låter när jag stoppar in det i USB-porten  och på 1:a plats skrev jag Snälla tomten kan du fixa så att Svenskt Tenn skaffar en drive thru?

Tomten, jag lyfter hatten och tackar. Vilken leverans! Dessutom långt innan julafton.

Stopp och belägg, säger någon. Drive thru vadå?

Ja, slarvigt av mig. Slarvigt och ofokuserat. Det heter faktiskt concierge service.  Jag har faktiskt svårt att koncentrera mig för allt jag hör i huvudet är rösterna av änkeöverstinnan Slemmelstropp som pratar friherrinan Tuttenhaupt mitt på Strandvägen: De har öppnat en kååååånsiääääs sööövis! Underbaaat!

Nej, ni vill inte höra resten av den dialogen. Tro mig. Men, det kallas alltså concierge service och går kort och gott ut på att friherrinnan nu, via sin butler såklart, kan knappa in det som fattas i hemmet, på Svenskt Tenns hemsida och sedan låta chauffören stanna bilen utanför affären medans raska fötter springer ut med daggvasen i en liten påse. Förnämligt. Sa jag att jag har längtat efter detta? Sa jag att mänskligheten borde vara stolt?

svenskttenn_consierge_01

Sluta. Bara sluta. Och om ni ska fortsätta så använd i alla fall det mycket mer lämpliga uttrycket Drive thru. När jag har skrivit klart det här inlägget så åker nämligen jag och firar med en cheeseburgare på McDonalds concierge service…Kanske ska passa på att tvätta bilen på Statoils förnämliga concierge service när jag ändå är i närheten… Ja, ni hör ju själva hur dumt det låter.

Men man kan ju vända på det också. Om man beställer, jag gissar att den där beställningsstationen är vid Dramaten, och man sedan kör fram till luckan. Ingår då Elefantkudden i plusmenyn?

Ursäkta, din ljusstake verkar dröja ett par minuter… om du bara ställer dig där borta så kommer vi ut med den så fort vi kan.

Efter ett par minuters förtvivlad väntan kommer äntligen Svenskt Tenns drive thru-personal springandes. Här varsågod en Vänskapsknuten Meny.

-Vänta lite nu, jag beställde två Alligator papperskniv också. Var är de?

Det här blir såklart en Diss. Är dock liten kluven till om det är namnets fel eller om det är den uppenbart genomtöntiga idéns fel. Diss blir det hur som helt.

/m

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

En tanke på “Svenskt Tenns concierge service – Hiss eller Diss?

  1. Jag tycker faktiskt att idén inte alls var så himla dum. Jag undviker faktiskt Svenskt tenn vissa årstider (läs jul och skolavslutning/bröllopstider) då jag får panik av allt folk där inne. Man får ta kölapp och vänta hur länge som helst, för att sedan när man väl kommer fram till kassan få veta att produkten man önskar köpa är slut (DÄR har Svenskt Tenn verkligen ett utvecklingsområde; hur kan de efter alla dessa år inte ha koll på sitt lager!?).
    Jag tänker att många köper just presenter där, företag köper stora mängder, och vad skönt att slippa gå in i butiken bland horder av turister! Sedan har jag kanske svårt att se att denna tjänst lönar sig året runt, men som sagt under högsäsong vore det fantastiskt!
    Håller helt med dig om namnet på tjänsten, även om drive thru inte heller passar… 🙂 Något däremellan kanske? Något med pick up kanske… 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.