MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Designers Revolt

Lämna en kommentar

Under dagen väntas domen i det omskrivna Designers Revolt-fallet komma. Sveriges hittills största rättsfall kring kopiering av design. Onekligen spännande!

 

arne_jacobsen_martinreda_1

Det svenskgrundade företaget Designers revolt registrerades i Storbritannien där andra upphovsskyddsregler gäller. Affärsidén var att sälja billigare kopior av inredningsklassiker av formgivare som Jacobsen och Eames. En kopia av en Jacobsen-fåtölj som i original kostar runt 50 000 kronor kunde köpas  för en spottstyver.

Storbritannien har ett undantag jämfört med övriga EU som innebär att upphovsrätten för bruksdesign endast gäller i 25 år. Det är den regeln som företaget har hänvisat till för att motivera sin verksamhet. Kruxet är ju bara att de har haft lager och distribution här. I Sverige gäller upphovsrätten i 70 år efter formgivarens död….

Det är amerikanska actionrullesumor vi pratar om i stämningsansökan, närmre 100 miljoner och åklagaren yrkar på fängelsestraff för 3 av de fyra åtalade. Onekligen spännande!

/m

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.