MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Fabrikant – Barr

Lämna en kommentar

Snart kommer den. Ramsan. Den där man har för att komma ihåg om man ska ta in utemöblerna för att ställa om klockan. Jag är 42 år och har fortfarande inte lärt mig vare sig ramsan eller att ta in mina utemöbler. Jag vet naturligtvis inte heller hur eller när man ställer om klockan. Jag vet bara att det snart är dags. Ska jag vara ärlig känns det ganska oviktigt. Det är betydligt roligare och viktigare att tänka på och planera för kommande utemöbelsäsong.  De tankarna och planerna börjar nu. Med Fabrikant och deras Barr. Ni som följer mig på Instagram såg en blänkare för ett par dagar sedan och nu har jag fått tag på lite mer bilder.

 

fabrikant_barr_martinreda_4

I Småland har inget tagits för givet. Sparsamhet med både ören och naturen har varit en nödvändighet. Många lämnade för drömmen om något bättre ”over there”. De som stannade kvar skapade något större – en drivkraft att göra det omöjliga möjligt.
I slutet av 2015 såg Fabrikant Aktiebolag dagens ljus med ett fullt skissblock och med viljor av stål. Bakom varumärket står två smålänningar, Sofie som kreativ designer och Johan som teknisk fabrikör – herr och fru fabrikant.
Genom Fabrikant tar de arvet vidare och förverkligar drömmen om hållbara detaljer för hem, trädgård och kommersiell miljö – tillverkade med känsla och gedigen kunskap i vår Småland och i samarbete med andra fabrikörer i närområdet.

fabrikant_barr_martinreda_2 fabrikant_barr_martinreda_5

Slingrande stigar, stenmurar och ståtliga granar är resultatet av århundrade med varsamt brukande av vår natur – inspirationen till kollektionen BARR har hämtas från de småländska granskogarna. Det enkla i granbarrets form och dess långa livslängd har översatts till gediget producerade möbler i metalltråd – tillverkade för att tåla vardagen och hålla länge även i vårt nordiska klimat. Produkterna tillverkas och svetsas för hand  i Småland. ” säger  Sofie.
Produkterna  varmförzinkas för att ge ett effektivt och långvarigt skydd mot rost – samma behandling som görs på lyktstolpar och vägräcken. För att ge produkterna dess karaktär pulverlackeras de sedan i matta färger med lätt struktur. Detta är produkter som är tillverkade för att stå ute året om. Produkter helt in min smak. Jag slipper tänka om jag ska ställa in klockan och ta fram möbler eller om det nu var tvärt om.
fabrikant_barr_martinreda_1
Möblerna ska lanseras i slutet av året och jag hoppas verkligen att få kunna se dem live på möbelmässan i februari.
/m

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.