MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Gör om, gör rätt

2 kommentarer

Jag skrev ett inlägg igår som textmässigt blev undermåligt. Ett sammelsurium av äpplen och päron med en gubbigt gnällig ton. Jag var helt enkelt tvungen att plocka bort det för att skriva om. Skriva om och skriva rätt. Jag måste faktiskt anstränga mig lite, inte bara prångla ut dynga till höger och vänster. Jag måste också hålla ett visst mått av seriositet i mitt skrivande. Imorgon t ex har jag mitt livs första sponsrade bloggpost här. Då förstår ni att det måste råda en viss kvalité.

Nåväl….

Kommer ni ihåg den här lilla texten? Det var drygt ett halvår sedan jag skrev de raderna. Det är tydligen ungefär så lång tid jag behöver på mig för att säga upp en prenumeration. Visst man kan tycka att jag är extremt långsam, kanske till och med dum i huvudet. Ska det behöva ta så lång tid att säga upp en prenumeration? Ja, dels är det faktiskt svårt, man ska fylla i en massa nummer som jag givetvis inte har haft koll på och man ska också med lika delar masochistisk ådra ägna sig åt självplågeri samt låta hoppets ljus brinna – nästa nummer blir nog bättre… Men, nu är det slut. Det tog faktiskt slut när senaste numret damp ner i brevlådan.

Varför? Jo av de 218 sidorna jag betalar 65 kronor för så är 121 sidor reklam. Jag har räknat. Det är helt sjukt. Både antalet sidor reklam och att jag faktiskt räknat och skrivit ner siffrorna. Mycket sjukt.

Hur är resten då? Ja, undantaget ett par magiskt vackra bilder fotograferade av Lina Östling så är det ytterst magert. Snudd på tramsigt faktiskt. I synnerhet när reklambadet från Jula känns mer matnyttigt. Chefredaktör Claes Blom hoppas att det fullmatade numret ska ge mig massvis med inredningsenergi. Claes, kan du skriva det på framsidan? Nu är ju all min energi som bortblåst eftersom jag måste bläddra igenom 50 sidor av reklam för värmepumpar, choklad och galgar samt annat som passar in i en inredningstidning innan jag kommer fram till din välkomsthälsning.

Jag saknar resonemang, jag saknar visioner, trendspaningar, åsikter och jag saknar analyser. Allt jag får är hemnetvita hem och diverse collage på saker som är bra att ha. Och reklam. Massvis med reklam.

Veckans Diss tilldelas härmed Sköna Hem. Ni måste ta er samman. På riktigt.

/m

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

2 tankar om “Gör om, gör rätt

 1. Du skrev till mig, innan du redigerade om inlägget och kommentarerna försvann:

  MARTINREDA
  Sep 28, 2016MARTINREDA
  Vad är det som är bra? Att de presenterar nyheter som är ett par månader gamla? Att de plagierar trender rakt av? Att de bara kör collagebilder? Hoppar du över alla sidor i SH som också är sponsrade inlägg (de brukar slarva med att skriva ut det). Nej du Nintja, det finns bra mycket bättre tidningar för den inredningsintresserade i Sverige

  Jag såg inte det förrän idag. Mitt svar på det:

  Att nyheterna blir ett par månader gamla beror väl på pressläggningstider och att det är pappersmedia. De kan helt enkelt inte bli lika snabba som nätet.

  Plagierar trender gör väl alla inredningstidningar och de allra flesta inredningsbloggar? eller?

  Om du tycker att det finns bättre tidningar, ge exempel på vilka som är bättre. Och säg inte Elle Decoration för den tycker jag är sämst av alla.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.