MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Pingvinmäklaren – Hiss eller Diss?

Lämna en kommentar

Ja, nu tror ni såklart att jag har hittat på ett helt eget ord och börjar vända och vrida på mina tankar runt det. Då vill jag bara tala om att Pingvinmäklaren är ett riktigt ord. Det finns på riktigt. Jag ska strax förklara men vi måste först vända blickarna tillbaks till den mest klickade Hemnetannonsen 2014. Nämligen paprikahuset i Saltsjöbaden.

paprikahuset_martinreda_1

Förnämligt fotograferat av Johan Larsson

Ni kommer ihåg? Bra! Det gör tydligen en del mäklare också. Det räcker nämligen inte längre att ha duktiga stylister och bra fotografer för att få spridning på sociala medier. För ett par år sedan räckte det uppenbarligen med gröna paprikor, så är det inte nu kan jag tala om. Pingvinmäklaren ser denna enorma möjlighet och tar tillfället i akt.

remax_martinreda_4

Bo Lingserius (bilden ovan, den större av de tre pingvinerna) på Remax har liksom tagit det hela ett steg längre. Jag rättar mig själv här. Ett steg för långt ska det stå. För att på något vis skapa medial snurr på lägenheten i Akalla så drar han in pingviner i varje rum.

remax_martinreda_3 remax_martinreda_2

Nej, jag har inte photoshopat in pingvinerna på eget bevåg. Det finns många fler HÄR.

I en intervju med Stockholm Direkt säger Bo ”På något sätt måste man lätta upp allvaret men ändå vara seriös så man inte kliver över kanten. Det gäller att hålla sig på rätt sida”

Vet du vad Bo, du har klivit över kanten. Du har till och med hoppat över stängslet, övermannat Jonas Wahlström och tagit taxi till Akalla. Du är inte på rätt sida. Alls.

 

Jag tänker bara på dialogen paret som lägger bud ska ha med banken…

Ni sa att utropspriset var 1795, men nu vill ni helt plötsligt låna 3495, hur kommer det sig? Det är ju faktiskt en ökning med..

Det var ju pingviner där har vi sagt! Jättemånga. Överallt.

Fast det låter märkligt, jag kan nog inte bev..

MEN HALLÅ ! EN AV DEM VAR FAKTISKT LEVANDE OCH KUNDE PRATA!!!

 

Veckans vansinnigt roliga men lika beklämmande Diss går till mäklargalenskapen som Remax och Bo skapar. Sluta. Bara sluta.

/m

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.