MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Gult är fult

8 kommentarer

Ja, ni har läst och hört det tusen gånger innan. Det lilla rimmet har blivit en vedertagen sanning men…

Då har ni inte sett den brunroströdsmutsiga apokalyps som härjar likt ett korståg just nu. Det är fult på riktigt. På mässor, i butiker och i inredningsmagasin. Jag har precis bläddrat igenom de senaste utgåvorna av våra största inredningsmagasin. Tror jag. Jag kan också ha bläddrat i mammas fotoalbum från -79 och fastnat för min bruna velouroverall jag hade på dagis. Oklart. Det som är klart är att den bruna sörjan sköljer över oss som en tsunami och vi gör inget åt det. Tvärtom! Vi gillar och delar. Vi skriver ”Åhhh vad fint!”, ”Vilken färgkod är det?” och vi delar ut hjärtan och superglada emojis som cola light-höga tweenies på snapchat.

Det kallas naturnära toner. Men det är brunt. Naturnära? Vad har de som bestämmer saker och ting för natur nära sig? Man blir orolig.

Hör jag ordet naturnära en gång till…

martinreda_1

 

Vem vill på allvar ha en terrakottakaraff på bordet i sällskap med en kastanjenbrun vas med jordresterna kvar efter hipsterförvaringen, för den unika patinans skull, 1 meter under älgbräkenplantan i den överekologiska trädgården?

Sluta!

Bara för att det är höst och vi torkar trattkantareller som det inte fanns någon morgondag betyder inte det att precis allt du ställer fram i hushållet ska vara ”mysigt murrigt”, ”mustigt mystiskt” eller ”övermogen mangomarmorerat”

Skärp er!

Skärbrädor, kuddar, förkläden, ljuslyktor, soffor, lampor, bestick, vaser, mattor etc etc osv osv…. Allt är brunt. Brunt som om det vore doppat i en färgskala som skulle få personalen på reningsverket att bli avundsjuka. Jag har till och med sett diverse tetrapak i plommonbrun nyans.

Lägg av!

Ljust och fräscht, kom tillbaka! Allt är förlåtet!

/m

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

8 tankar om “Gult är fult

 1. Du sätter ord på mina tankar (jättestor emoji som skrattar så den gråter).

  Gilla

 2. Ljust och fräscht är och kommer förbli min melodi:) Jag blir yr och deppig vid blotta tanken på den lejongula bajsbrunheten som smyger sig på då och då… Men jag har en kudde från min mormor i sammet som är djupt gul (djupt gul!? Så kan man inte säga va!?) som jag älskar. Men det är ju något annat. Det är ju inte baserat av en vingligt framkrystad trendspaning:)

  Så. Gult är fult. Du är läsvärd.

  Hej hej| Tina

  Gilla

 3. -77 hade vår familj ett djupgult hus. Låt oss enas om att det var lite kräks faktiskt.
  Att sen morsan målade om villan till en lite för skarp rosa färg på 80-talet gjorde inte direkt saken bättre. Coolt att vara fyra tuffa bröder som bodde i ”det rosa huset”.

  Gilla

 4. Fast nu skrev du ju bara om brunt, inte om gult… Men skit samma. De är båda asfula. Ingendera färgen kommer innanför min dörr och in i mitt hus. Ljust och fräscht ska det vara. Eventuellt med någon färg att bryta av med, tillfälligt. Vill inte på villkors vis tillbaka till 70-talet, lejongult. orange, brunt, militärgrönt… Fy attan. Och den där aprikosa nyansen som också dyker upp överallt nu… Usch och fy.

  Gilla

 5. Ping: Skönt 70-tal – Omgivnologi

 6. Kniis;) 😄 Elsker hvordan brunt retolkes nå. Synes det er kjempespennende! En liten fargerevolusjon som du kommer til å være stuck med i mange år fremover, og en verdig arvtager til det kliniske og hvite. ☺️🙌🏼

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.