MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Sommar med Ernst – Hiss eller Diss?

6 kommentarer

Med ett internetuppehåll längre än finska vinterkriget är det nu äntligen dags att skaka liv i bloggandet. Vad passar väl bättre än att starta höstterminen med en blytung journalistisk analys av mannen som är på allas läppar? Bildligt talat alltså. Jag pratar såklart om Ernst. Barfotamannen, barfotamyten, barfotalegenden Ernst Kirchsteiger och hans tv-program Sommar med Ernst.

När alla hipsters streamat ölbryggardokumentärer på Netflix via sina jätteplatta retinaskärmar har jag ägnat mig åt old fashion tv. Lågupplöst 20tums tjock-tv i sommarstugan med en maxvolym strax över den nivå som förstabarnsföräldrarna använder när de äntligen fått barnet att somna för kvällen. Slaviskt har jag satt mig ner på golvet, väldigt nära pga nyss nämnda förutsättningar, när resten av familjen har fiskat krabbor och druckit rosé. Varje torsdag kl 20.00. Jag har inte missat en sekund.

Varför? För att jag tycker det är bra. Riktigt bra. Många tycker tydligen att det inte är bra, men jag älskar det. Under sisådär en en timme får jag se vackra miljöbilder i ett alldeles lagom tempo. Jag får massvis med inspiration och idéer. Jag får dessutom en hel del goda skratt till livs. Allt detta förpackat med passion, glädje och vänlighet. När såg vi en svensk tv-produktion där just vänlighet var ett genomgående tema senast?

I förnedringsprogrammens tidevarv behövs en motpol som Sommar med Ernst. Jag behöver någon som lär mig vad en knarvel är. Jag behöver någon som på fullaste allvar gillar lindblomsgrönt. Jag behöver någon som förstår vikten av att bygga spaljéer precis överallt.  Jag behöver en snäll människa. Jag behöver Sommar med Ernst.

Ernst_Kirchsteiger_Martinreda_1

Skärmdump från TV4

Veckans och där med hösten första Hiss går till Ernst Kirchsteiger och hans mycket underhållande serie Sommar med Ernst. Keep up the good work och inför säsongen 2017 så ger du fan i att göra någon rundstavssvala. Den ser ju inte klok ut.

/m

 

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

6 tankar om “Sommar med Ernst – Hiss eller Diss?

  1. Jag håller helt med om hiss till Sommar med Ernst! (och håller även med om den där svalan…)

    Gilla

  2. Klockrent och håller med… men även Trädgårdsdags, som hette Trädgårdsfredag… onsdag mm är toppen tycker jag

    Gilla

  3. Ping: Årets inredningsbloggare | MARTINREDA

  4. Haha!! Jag ÄLSKAR!!! ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.