MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

GP´s nysatsning – Hiss eller Diss?

3 kommentarer

Cecilia Krönlein som är chefredaktör på GP berättar i ett reklamblad följande: Nu satsar vi för att göra innehållet i GP:s papperstidning ännu bättre. Journalistikens uppgift är att berätta vad som sker och försöka förklara varför. I papperstidningen lägger vi särskild vikt vid fördjupning, sammanhang och perspektiv. Vi vill inte bara berätta att något hänt, utan också förklara bakgrund och orsakssammanhang.

Det låter ju fantastiskt! Initierade, begåvade och, får man förmoda, någorlunda betalda journalister ska skapa innehåll och tyngd åt papperstidningen. Men hur är det på på den digitala sidan då? Vad händer där? Jo, det kan jag och Sveriges samlade inredningsbloggare berätta eftersom vi alla har fått samma ”personliga” massutskick från Stampen Media. På GP Bostad ska man skapa sin fördjupning, sitt sammanhang och sitt perspektiv via länkar från oavlönade inredningsbloggare.

När jag ställer frågan om var jag ska skicka fakturan för mitt redaktionella material som de tänker dra nytta av får jag till svar ”jo, vi förstår hur du tänker, men detta är ett nytt koncept”

Att ni inte avlönar de som producerar texter åt er är det nya konceptet? Har ni berättat det för Joakim Lamotte?. Han kommer att vara så uppretad över att han inte får någon lön för sina krönikor att han aldrig kommer att lämna bilen han sitter i när han spelar in sin allra mest arga videoklipp. Så vill ni inte ha det.

Jag är varken arg eller en sån som spelar in videoklipp i bilen. Jag är bara förvånad över att man 2016 väljer att lägga ekonomiska resurser på det sjunkande skepp man kallar tryckt media.

Veckans solklara Diss går till GP´s nysatsning. Lyft blicken och räds inte framtiden. Gör om, gör rätt och framför allt skärp er!

/m

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

3 tankar om “GP´s nysatsning – Hiss eller Diss?

 1. Åh, Martin – om du bara visste… de stora tidningarnas nya paroll är, att vi ska vara glada för att vi har ett roligt och givande jobb. Och har man roligt på jobbet, förtjänar man inte att få betalt. Dessutom tycker förlagen, att allt som ligger på nätet är gratis!

  Gilla

 2. Tryckt media kommer att leva länge än, tro mig. Precis som LP-skivorna fick en renässans, så kommer papperstidningen inte att dö. Den kommer att finnas kvar som ett alternativ till det digitala. Personligen läser jag bara digital version av dagstidningen (DN) om pappersversionen av någon anledning uteblivit i min brevlåda. Men GPs devis är lite out of place… det de säger där borde väl alltid ha varit målsättningen oavsett papper eller digitalt och grundmålsättningen för vilken tidning som helst? Att utnyttja obetalda krafter för innehåll i av läsaren betalad media är fult oavsett om det gäller bilder eller text.

  Gilla

  • Klart att den tryckta median kommer leva länge men den går stadigt neråt. Bara GP backar ca 5% om året. Att jämföra med LP-skivor är lite galet. När den hade sin storhetstid var den ensam. Visst den har fått ett uppsving nu, men det är inte jämförbart med 2,5 miljarder streams av Gangnam Style. Tiden är en annan nu. Vare sig vi vill eller inte.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.