MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Stockholm Furniture Fair – En sammanfattning

6 kommentarer

Så. Jag lovar. Detta är sista posten om möbelmässan på ett bra tag. För att ni ska stå ut med mitt tjat så har jag inte gjort något djuplodande vetenskaplig analys av det hela utan mal på i vanlig ordning. Eller inte helt vanlig. Det är nämligen dags för prisutdelning! Jag hamnar ju sällan själv på prispallen så det är inte mer än rätt att jag i alla fall får dela ut lite pris.

Veckans absolut mest högfrekventa möbel  – Dagbädden!

Daybed_Collage_Martinreda_1

Herre min skapare vad många dagbäddar det fanns. Det snackades om 40000 besökare på mässan, jag tror det var tryckfel. 40000 dagbäddar ligger närmre sanningen. Jag säger grattis till dagbädden och lyfter samtidigt ett varningens finger till er alla. Köp nu ingen dagbädd. Seriöst. Vad ska ni ha den till? Jag hittade precis en graf som visar på användandet av dagbädd över tid. Det är inga roliga siffror.

dagbäddsdiagrammet

Veckans absolut mest högfrekventa ord – Upcycling!

I de mest intressanta delarna av mässan och på majoriteten av Design Talks var ordet upcycling ( istället för att återvinna ska man använda  materialet i sig och ge det nytt värde) oerhört populärt. Jag säger grattis till mässan som lägger en så stor vikt vid detta viktiga ämne. Äntligen!

Veckans absolut mest enkla sätt att reta upp folk – Kalla något, t ex hyllan Pythagoras för Stringdödaren

Pythagoras_martinreda_2

Nej, naturligtvis är det så att hur fin den än är så kommer den tragiskt nog inte att kunna rubba Strings marknadsledande position. Det vore dock välbehövligt. String är vacker och allt det där, men har det hänt något mer än diverse färgbyte de senaste 50 åren? Tänk om Volvo bara lanserat sin 240-modell år efter år med endast nya färger som förändring. Bisarrt att ens tänka tanken….

String_martinreda_1

Veckans citat – Trendstefan

Vi ska tvunget fota vår jävla kaffekopp på det förbannade träbordet…åhhh denna hemska kinfolkera vi genomlider just nu” Grattis Stefan! Än en gång sätter du huvudet på spiken och säger det många tänker.

 

Veckans absolut största avsaknad – Konceptuellt tänkande

Vi är på en mässa som i mångt och mycket stoltserar med produkter som de visade upp för ett år sedan. Ett oerhört starkt produktfokus utan några visioner, drömmar eller nydanande koncept. Det oroar mig en aning. Bäst lyckades dock Tarkett. Grattis!

Tarkett_martinreda_2 Tarkett_martinreda_3 Tarkett_martinreda_4

För övrigt så var det som det brukar. Mycket viktiga män, oftast äldre,  i kostym och tjocka svarta glasögon samt förrförra årets glädje i att visa upp soffan/bordet/stolen i minsta möjliga beståndsdelar och genomskärningar presenterat på såväl vägg som i glasmonter. Jaaaaaaaa! Vi fattar hur man hur man bygger en möbel nu. Vi fattar! Ok?!

/m

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

6 tankar om “Stockholm Furniture Fair – En sammanfattning

  1. Maze är fortfarande inget snyggt flexibelt system hur mycket du än tjatar, det får vi nog prata om.
    Sedan märker jag att du inte var i Vitras monter när det kommer till konceptuellt tänkande och visioner!

    Gilla

  2. Ping: Frukostunderhållning – Samling

  3. Ping: 10 dagbäddar att investera i | Husligheter

  4. Ping: 10 hajpade möbler att investera i – Husligheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.