MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

En rutig del av möbelmässan

1 kommentar

Det börjar bli dags att runda av en ytterst intensiv vecka i Stockholm. Dags att knyta ihop säcken och summera. Det är så många intryck så det lär uppta en hel del av materialet här på bloggen en tid framöver. Jag börjar med en företeelse jag sett mycket av de senaste dagarna. Kanske allt för mycket? Rutorna. Det är plåtrutor precis överallt. Varenda hylla, skåp, fåtölj är fulla med kvadratiska hål.

IMG_9113

Skåp från Trece ovan och från Nak Nak nedan

IMG_9112

Jag postade bilden nedan igår på min instagram och fick ganska snabbt en kommentar av Var Dags Rum som påpekade ekotrenden som möjlig faktor här. Ju mer hål desto mindre materialåtgång = miljövänligt. Det ligger nog en hel del i det. Produkterna blir ju hälften så tunga och det innebär lättare och mer miljövänliga transporter t ex. Vad det innebär rent produktionstekniskt det vet jag inte. Jag anar bara ett mönster här… Honken av Thomas Bernstrand + Lindau & Borserilus för Blå Station.

IMG_9118

Även Husligheter plockade upp ett rutnät på sin instagram igår.  Air av Mathieu Gustafsson för Design House Stockholm.

IMG_9116

IMG_9049

Sist ut i den här aningen rutiga bildkavalkaden är min personliga favorit. Resize Design. Kanske en av mässan sämsta monterplatser, men kompenseras av vansinnigt smarta och rutiga förvaringslösningar.

Jag ska inte belasta er med mer rutor idag, men herregud vad mycket det finns. Är det ett tecken på miljömedvetenhet eller handlar det om transparens? Jag vet inte, men jag ser en tydlig tendens.

/m

 

 

 

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

En tanke på “En rutig del av möbelmässan

  1. Kul att hyllsystemet Place, med perforerade förvaringsboxar, som vi tagit fram i samarbete med TreCe fick vara en del av din trendspaning. Vi tackar och bockar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.