MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Maktlistan 2016

2 kommentarer

Så damp den äntligen ner. Maktlistan. Listornas lista. The lista helt enkelt. Tidskriften RUM listar de 100 personer i Sverige med mest inflytande inom form, arkitektur och design. Det är en underhållande läsning. På riktigt. Först och främst på grund av plats nummer 54.

Maktlistan_2016_Martinreda_1

Jodå, så att… Det föreligger en viss form av överstolthet här nu, men min fru ÄR fantastisk! Några av er tycker såklart att jag borde kräva att hon knep förstaplatsen, men då tror jag att krävs ett visst bemästrande av diskmaskinen och vi är inte riktigt där ännu….

Men varför är listan då så underhållande som jag påstår? Jo, det hela sitter i kontrasterna. Den blytunga RUM-organisationen med den tryckta, 200 sidor tjocka, ytterst seriösa tidskriften bjuder på en mängd härliga stavfel och faktafel. Det kan inte bara vara jag som tycker att sånt är roligt? Det är ju lite som om Maria Callas skulle sjungit falskt lite här och där. Det gjorde hon inte.

Sen finns det annat som också är väldigt roligt. Det är inte mindre än 6 inredningsbloggare med på listan. Trendenser är i topp av dem. Frida Ramstedt heter kvinnan bakom den bloggen (Namnet verkar har fallit bort i tidningen så jag skriver det här)

På tal om falla bort så ska man inte glömma att nämna två giganter som åkt bort från listan: Ernst Kirchsteiger och Öresundsbron. Kom inte och säg att det inte är underhållande läsning.

Annat som är väldigt roligt är att hela listan toppas av tre kvinnor. Emma Jonsteg från Utopia, Lisa Lindström från Dobermann och Johanna Frelin från Tengbom. Äntligen!

Maktlistan_2016_Martinreda_2

Överlag känns det som att kvinnorna är på frammarsch här. Långt ifrån tillräckligt, men på god väg. RUM, jag ser redan nu framemot nästa års lista. Jag kan korrläsa lite åt er.

/m

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

2 tankar om “Maktlistan 2016

  1. Du är så jäkla härlig. Älskar dina syrliga kommentarer inlindade i bomull.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.