MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Åsas Blogg – Hiss eller Diss?

2 kommentarer

Känner ni till Porsche? De gör bilar. Oftast röda och snabba. De brukar se ut ungefär såhär:

porsche_martinreda_1

Ponera nu att Transylvanska biltillverkaren Dacia lanserar en ny modell och den ser ut såhär:

porsche_martinreda_1

Man kan lätt tänka sig att att det hade blivit ett så kallat rabalder. Det hade skrivits spaltkilometrar om stölden, det hade näthatats och det hade gjorts roliga memes. Ja, ni fattar. Men om jag säger att den 7:e januari så postade inredningsbloggaren Maria Soxbo ett inlägg på sin blogg Husligheter som såg ut såhär:

Husligheter_martinreda_1

Vad har nu Marias inlägg med Porsche att göra undrar vän av ordning? Inget alls. Det har med följande bloggpost att göra. Den som Åsas Blogg ”skrev” ett par timmar senare.

Tråkigheter_martinreda_2

Precis lika efterblivet som det vore av Dacia att sno Porsches design är det av Åsa att sno Marias bloggpost. Nu har ju inte Dacia snott någon design. De skulle kanske behöva det,  men nu handlar bloggposten inte om det utan om att Åsa helt ogenerat roffar åt sig, kopierar och stjäl texter och bilder från en person som livnär sig på att blogga om inredning.

Åsa, skamvrån är där borta. Du kan ställa dig där ett tag med strut på huvudet. Sen ber du om ursäkt. Sen raderar du bloggposten. Häng nu inte läpp för det. Du är en av de lyckligt utvalda till veckans solklara Diss. Grattis!

/m

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

2 tankar om “Åsas Blogg – Hiss eller Diss?

  1. varför lägga ner mängder av tid på att fejka och sno? Vem vill man imponera på? Och hur kan man känna stolthet över det man gör?

    Ibland är formgivare och kreatörer snubblande nära varandra och man kan till och med göra nästan exakt samma sak, för att ”det ligger i luften/tiden”. Shit happens…
    men det viktigaste är att vara sann mot sig själv. Och du kan inte stå stolt och rakryggad inför din egen spegelbild om du MEDVETET snott de idéer du presenterar som dina egna.

    Gilla

  2. Heja, heja, Martin. Verkligen inte OK att sno någon annans bild och inlägg.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.