MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Snyggaste dukningen i jul

1 kommentar

Du börjar så smått stressa upp dig för hur du ska duka inför stundande julfirande med tjocka släkten, glada vänner och blocketfyndade nya bekantskaper. Gör inte det. Jag har tipset. Märk väl singularis här. Tipset. Inte tipsen.

De flesta av oss lägger ner oändligt antal timmar och stora summor pengar på att lyckas med den perfekta juldukningen. Det är pressveck vassare än rakblad på de manglade linneservetterna, man har beställt inverterat neongrönt plastband från Kina så att man kan skriva ut de häftigaste namnskyltarna någonsin med svärfars gamla dymo och man har såklart spenderat 7 veckoslut på den där glasblåsarkursen i småländska urskogen bara för att få till den rätta känslan på snapsglasen.

Allt det är förgäves. Precis allt är förgäves på grund av att folk inte kan skilja på praktiskt och fult. Det är faktiskt två helt olika begrepp. Jag ska förklara. Praktiskt är t ex gummistövlar, silvertejp och 5-56. Fult är t ex prydnadsananasar, delfintavlor och mobiltelefoncase med plånboksfunktion. Det är i synnerhet den sista som kan ställa till det för vilken juldukning som helst.

Julbordet, scen 1, tagning 1

Vänta lite, jag ska bara ta en bild…

-Nja, vänta själv. Jag måste fråga en sak först.

Vadå? Vad ska du fråga nu? Jag ska bara ta en bild på den fina dukningen.

-Varför har du mobiltelefonen i en plånbok?

För att det är praktiskt.

– Nej, det är fult.

BRYT!

xqisit-xqisit-iphone-5c-wallet-case-eman-svart-planboksmodell

Det multifunktionella mobiltelefonskalet i konstläder….Seriöst. Vilken ond människa skapar en sådan uppfinning?! Varför gör man så mot planeten? Först kom senapsgasen, sen atombomben, följt av DDT och nu ett mobilcase med dragkedja och plats för såväl kort och kontanter. Why God? Why?!!

Vad har då detta med juldukningen att göra undrar vän av ordning. Jo, när allt är färdigdukat ska det såklart instagrammas. Det är så vi gör nu förtiden. Då åker telefonerna fram fortare än stormen Helga skickar studsmattan till grannen. Men vad är det för case folk har? När dragkedjan väl fipplats upp trillar 7 kvitto från ICA Maxi ut, 3 mynt i olika valörer och en post it-lapp från dagis med texten ”Olle behöver nya överdragsbyxor”. När väl det är avklarat uppstår problemet med själva kortsidan som väger blytungt av alla medlemskort från Jula, Rusta och Jysk. De tynger ner sidan så pass att själva kameralinsen skyms och bilderna består då till hälften av suddig skinnimitaion.

Och, nej. Tro mig. Det kvittar om skinnet  kommer från en vegetabiliskt kravodlad närproducerad och jungfrufödd kalv och det är garvat i den heliga gralen. Det är inte praktiskt det är bara fult.

Så, juldukningens bästa tips. Lämna era hemska resväskefodral till telefonerna hemma. Låt ett proffs fotografera eller spara bara bilden av den vackra dukningen i er egna minnesbank – hjärnan. Vi har ju faktiskt en. Den klarar av både att komma ihåg den vackra julmiddagen och att inte använda fruktansvärda multifunktionella mobiltelefonskal. Tro mig.

God jul & lycka till!

/m

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

En tanke på “Snyggaste dukningen i jul

  1. Ping: Pysselidéer deluxe + 3 bra länkar | Husligheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.