MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Bjurfors i svartvitt – Hiss eller Diss?

3 kommentarer

Märklarfirman Bjurfors hade lite kalas på Världskulturmuséet förra veckan. Det var en trevlig tillställning. Mycket folk, god mat, bra vänner och  så höll Frida föredrag om inredning. Trivsamt. Jag fick också höra om Bjurfors nya spännande sätt att fotografera – i svartvitt. Det skulle ju kunna vara spännande…sen kom bilderna. Och texten. Jag vet inte var jag ska börja?

292684_kennedygatan_18b-01

Kanske är det här, med denna bilden jag ska börja? Bjurfors använder stylister inhouse. Det är säkert kostnadseffektivt men är det bra? Tveksamt. Den här apocalypsen av alla kända stylistföremål i en och samma bild är ju för mycket till och med för en sån som jag. Det är väl bara Hay-handen och Bojensen-apan som fattas, sen är ju hela inredningsvärlden komplett i bilden. Bildtexten undrar ni såklart… ”En oputsad landshövdingepärla med enorm potential!”  är svaret.

Nej, den texten är inte värst. Långt ifrån. Texter som ”Grå klinkers möter vitt kakel” (bild på duschmunstycke) och    ”Idag står här en 1.80-säng” (bild på säng) och ”Golvet pryds av en schackrutig matta i ljusblå toner, men troligtvis finns originalplankor där under” (bild på kaksmulor) är smått legendariska och lär ingå i kursmaterialet för blivande copywriters för hur man INTE ska skriva.

292684_kennedygatan_18b-06

En sak som är bra är att resväskan från förra bilden, alltså ”En oputsad landshövdingepärla med enorm potential”-bilden kom till användning igen. Perfekt.

292684_kennedygatan_18b-46

Till en svartvit bild som denna passar ju bildtexten ”Avnjut frukosten och blicka ut över de grönskande omgivningarna” alldeles utmärkt….

Jag förstår inte Bjurfors. Jag förstår inte alls. Varför dessa bleka bilder och intetsägande texter?  Det ser bara märkligt ut. Veckans självklara och solklara Diss går till ert nya manér. Återgå till det gamla konceptet. Det var bättre. Mycket bättre. Så mycket bättre

292684_kennedygatan_18b-53

”Chloe springer genom köket till telefonen…”

Jag har bara en fråga till. Vem är Chloe och varför torkar hon inte fötterna när hon har duschat? Märkligt beteende.

/m

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

3 tankar om “Bjurfors i svartvitt – Hiss eller Diss?

  1. Håller fullständigt med 😉

    Gilla

  2. f-n va du e rolig! hahaha… är det aldrig nån mäklare som gör nån sorts kundenkät om vad kunderna VILL veta när de tittar på annonserna? Ingen bryr sig om Chloe (utom möjligen du då) utan vill veta praktiska saker. Originalboissering? Kilinker eller laminatfusk? Extraisolerat? Fungerar kakelugnen? osv osv…

    Gilla

  3. Gillade personligen idén med svartvita bilder men håller med anna om att de som letar bostad kanske föredrar mer matnyttig info. Men frågan är väl vem bilderna/bildtexterna vänder sig till – spekulanterna, eller de som står i begrepp att sälja?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.