MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Designhjälpen & The Things We Need

1 kommentar

Någon massproducerar farsdagsteckningar, någon är på basketträning, någon kör kick-bike runt kvarteret. Själv dricker jag min tredje kopp kaffe för dagen, brasan är tänd. Det är varmt, ombonat, tryggt och härligt här.

Så är det inte överallt.

Därför vill jag berätta om ett litet projekt jag och min fru har. Ett projekt som gör världen lite bättre. Vi kallar det Designhjälpen. En instagrambaserad plattform där design gör skillnad och räddar liv.

Idag ingår vi ett 10 dagar långt samarbete med hjälporganisationen The Things We Need. Vårt mål är att under dessa tio dagar samla ihop 40000 kr som ska gå till torrdräkter till Samos Divers.

designhjalpen

 

 

Samos Divers är hjältar då de på helt frivillig basis arbetar med att rädda människor längs den Egeiska kusten. De lägger ner ett stort arbete samt utsätter sig själva för risker. Vanligtvis dyker de inte på vintern och saknar därför rätt utrustning för vinterhalvåret. Det vill vi göra någonting åt! 

Svenska Maria Frisk och hennes man Patrik har hus på Samos, och i somras när de när de såg tusentals flyktingar komma till semesterön, kunde de inte bra sitta och titta på alla de förtvivlade medmänniskor som vandrade förbi deras hus. De startade insamlingen The Things We Need på Facebook och samlade in pengar till mat och kläder till familjerna i hamnen. De köpte mat och bredde smörgåsar hemma i köket och delade ut matpåsar till 3000-4000 människor per dag! En beundransvärd insats! Nu tar vi nästa steg tillsammans!

 ”Det blåser kraftigt på den grekiska ön Samos och i det Egeiska Havet rullarna vågorna höga i stormiga byar. Solen är på väg upp och i det ljusa gryningsljuset är klart mot en molnfri himmel. Det är Nationaldagsmorgon den 28 oktober och kyrkklockorna väcker byborna, så som varje dag, med klämtande klockor klockan 7. Det skulle kunna vara en vanlig fin morgon, full av förväntan inför nationaldagsfirandet, men nu förtiden är inga mornar den andra lik. I horisonten skymtar gummibåtar och flytvästar.

Hos kustbevakningen går larmen om båtar som ligger upp och ner, människor som ligger i vattnet, en båt som skurits sönder mot klipporna, människor som sitter på en klippa mitt i vattnet i den blåsiga morgonen. Kustbevakningen larmar Samos Divers som i sin tur larmar varandra och sticker ut. Deras båtar gör att de kan gå närmare och att den kan simma och rädda människor i vattnet med en livboj och en liten jolle. Även de svenska gula båtarna var med på denna insats och hjälpte. Men facit från denna räddningsaktion är ändå dyster även om 46 personer räddades. 3 personer drunknade och 6 personer saknas fortfarande. Två av de tre döda var små barn och den tredje döda var en ung man.”

                                                                                                                    -Maria Frisk, The Things We Need

 

I havet utanför Samos dör i snitt ett barn om dagen på resan från kriget i Syrien och Afghanistan, vilket är helt oacceptabelt! Havet blir kallare och stormigare och Samos Divers insats tillsammans med bland annat de Gula Båtarna patrullerar dagligen kusten längs Samos och är den enda skillnaden mellan liv och död när man hamnat i det kalla vattnet på resan i de sjöodugliga båtarna. De grekiska dykarna är vanligtvis inte ute i vattnet så här års, men de speciella förhållanden som råder gör att de måste. Var med oss och skaffa hjälpmedel till dem så att de kan fortsätta hjälpa!

Vill du vara med? Skicka då ett mail till designhjalpenofficial@gmail.com så berättar vi gärna mer.

Ta hand om er!

/m

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

En tanke på “Designhjälpen & The Things We Need

  1. Ping: Är du en Designhjälpare? | Tapetmartin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.