MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Morbergs skärbräda – Hiss eller Diss?

12 kommentarer

Ja, det visade sig bli en viral succé innan jag hann skriva dagens bloggpost. Per Morbergs skärbräda. Någon kanske har missat det så jag tar mig friheten att skriva om den i alla fall.

Kändiskocken Per Morberg har ”gjort” en skärbräda för Åhléns. Nu är det inte vilken skärbräda som helst han har hyvlat till. Nej nej. Det är en skärbräda i massiv, svenskodlad ek. Helstav. Skärbrädan är behandlad med hård-vaxolja i dubbla lager och prydd med Morbergs emblem. Det är också en begränsad upplaga och den väger 10 kg.

Morberg-Skaerbraeda-premium

So far so good som man brukar säga. Men sen kommer Åhléns prislapp på träbiten. 3995 kr. Bilden ovan är hämtad från deras hemsida och jag ser inget Per Morberg-sigill trots diverse inzoomningar. Ska jag betala fyra tusen kronor för en ekplanka så vill jag ha ett sigill som täcker precis allt. Det ska vara Per Morbergs profilbild ditkratsad av en 10-årig slöljdelev med lödpennan i högsta hugg annars får det vara.

Nej, Per det här är verkligen INTE bra. Alls. Det samma gäller er såklart Åhléns. Veckans diss är kortfattad, enkel och solklar. En brädbit, med eller utan sigill kan aldrig kosta 4000 kronor.

/m

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

12 tankar om “Morbergs skärbräda – Hiss eller Diss?

 1. Martin, du är en skön fläkt bland alla inrednings bloggare! Tack för att du tycker till och har fötterna på jorden, inläggen får mig att le varje gång! Ha en fantastisk dag!

  Gilla

 2. Skönt att du satte en klyvyxa i den! Dessutom vill du inte ha en skärbräda i helträ. Det ska vara stavlimmat trä. Annars är det stor risk att den bågnar eller slår sig med tiden. Den risken är väldigt stor för helträ hur många Moberg sigill du än sätter på den.

  Gilla

 3. Om nån vill betala 4000 så är det väl upp till köparen, hur kan man över huvud taget bli upprörd över att något är dyrt!?
  Om t.ex. livsviktiga mediciner är dyrt, ja då kan man bli upprörd, men för att skärbräda är dyr!!?? Öh?? Väx upp, get a life!

  Gilla

  • Hej Petar! Först och främst tack för att du har knappat dig in här och läst. Även tack för att du engagerar dig. Det är roligt.
   Nu är jag inte så där värst vidare upprörd över skärbrädans pris. Jag ifrågasätter bara rimligheten i prisbilden. Det är ju trots allt en brädbit vi pratar om. Det är också roligt att du tycker att jag ska växa upp. Jag känner mig nämligen hyfsat färdig med den biten. Ganska många år äldre än du och huvudet längre. Så jag är ganska nöjd. Med livet också. Det rullar på alldeles ypperligt och jag behöver verkligen inte ett till. Men tack för omtanken. Kram!

   Gilla

 4. Martin! Visst är bloggposten din bra (tycker inte ens skärbrädan är snygg…), men bäst är ju ditt svar på kommentaren här ovan:)
  Idag på väg hem efter träningen så slog det mig återigen,
  Fick ett meddelande att jag kanske missar när Hanna skall prata i Alingsås på onsdag (hoppas fortfarande att jag skall lyckas ändra planerna, så jag kan komma), och då började ju tankarna skena iväg. Är så otroligt imponerad av ert engagemang med designhjälpen. Ni är så bra.

  Gilla

 5. Ping: Morbergs glas – Hiss eller Diss? | MARTINREDA

 6. Ping: Björn Franzén & Åhléns – Hiss eller Diss? | MARTINREDA

 7. Ping: Björn Frantzén & Åhléns – Hiss eller Diss? | MARTINREDA

 8. Ping: Pile of Shit | MARTINREDA

 9. Ping: År 2017 en sammanfattning: del 3 | MARTINREDA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.