MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Cisions bloggtopp – Hiss eller Diss?

3 kommentarer

Jag tror inte det har undgått någon. Cision har precis publicerat sin topplista över de 10 mest inflytelserika inredningsbloggarna. För oinsyltat folk kanske listan mest framstår som blahablaha men för oss nördar är den ganska intressant. Vilka är egentligen viktigast? Vilka är störst?

Förra året såg listan ut såhär:

 1. Emmas Designblogg
 2. Trendenser
 3. Lotta Agaton
 4. Inredningsvis
 5. Lilla Blanka
 6. Purple Area
 7. Anna Truelsen
 8. Me & Alice
 9. Var Dags Rum
 10. Kurbits

Bubblare:

(Ursäkta, men vem har använt ordet bubblare sen Traxlistans glansdagar? Reds anm.)

Inredningshjälpen, Sofias Inredning, Inredningsfrun och Stil Inspiration

Hur ser den då ut för år 2015? Jo såhär:

 1. Trendenser
 2. Inredningsvis
 3. Purple Area
 4. Anna Truelsen
 5. Me & Alice
 6. Kurbits
 7. The House Of Philia
 8. Trendspanarna
 9. Var Dags Rum
 10. Lotta Agaton

 

Så… vad har då jag att säga om detta? Jo en hel del faktiskt. Tävlingsdjävulen i mig blev ju smått irriterad redan förra året då jag, som ni ganska tydligt kan se på översta listan, inte fanns med bland namnen. Skam den som ger sig tänkte jag, kavlade upp ärmarna, spottade i nävarna och krattade manegen. Vad händer då? Kom jag med på den jävla listan? Nej det gjorde jag inte. För att rättfärdiga mitt misslyckande för andra året i rad måste jag helt sonika hitta svagheter, tveksamheter och tvivelaktigheter hos Cisions bloggtopp för att på ett sarkastiskt vis kunna såga i sann tisdagsanda. Lyckades jag med det då? Jajemen! Stolt som en tupp!

Vi börjar med kriterierna över vad som gäller för att ta en plats bland de 10. ”Bloggarnas placering i topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans, hur ofta bloggen uppdateras, läsarkommentarer och delning i sociala medier, Twitterföljare och Facebook-likes”

Nu när vi har det klart för oss så betar vi av argumenten step by step….

Jag har ju ingen åtkomst till Trendensers Google Analytics men jag kan snudd på svära att Frida länkar ut ungefär 10000 gånger oftare än hon blir inlänkad. En mer generös bloggare är svår att hitta.

Sen kommer vi till relevans. Erik Mäki på Var Dags Rum har under en tid postat bilder på någon form av gör-det-själv-gips-ren-horn. Exakt hur relevant tycker ni att det är med gör-det-själv-gips-ren-horn Cision?

vita-renhorn-diy-erikmaki_www.var-dags-rum_e

Kommer ni ihåg en av 2014 års bubblare? Inredningshjälpen. Cision, snälla. Nämn en blogg som uppdaterar oftare än Inredningshjälpen. Jag lägger 10 kronor i potten. Anette uppdaterar så ofta att jag stundtals funderar på att avfölja p g a stressfaktor.

Är det någonstans relevansen borde mätas så är det i nästa punkt – kommentarsflödet.  Räknar ni alla ”Åhh Gud så fiiiiint”-, ”Älsk på den mattan”-, ”Följ gärna min blogg den handlar om ekorrar”- och ”Häng med på min viktminskningsresa”-kommentarer så är det inte relevant på något vis. Tro mig.

Resten, det med delningar i sociala medier, där är jag med er. Skönt va?

Men… Sen har vi det som hänt och inte hänt med listan på ett år.

Frida är nummer ett. Ganska självklart. Det är lite som det där med att Zlatan vinner guldbollen varje år. Det finns liksom ingen annan som är bäst. Både Inredningsvis och Purple Area har klättrat. Roligt. Men Lotta Agaton har dalat till en sistaplats. Stackare. Kanske är hon inte så relevant? Vad vet jag? Vet bara att hon är mer framgångsrik och inlänkad än de flesta.

Sen har vi årets skutt. Ja, det är min egen benämning. Trendspanarna har utan en plats på bubblarlistan från 2014 tagit sig upp till en 8:e plats. Starkt.

Den där bubblarlistan verkar nu så här ett år senare vara tagen lite ur luften. Ingen av de fyra bubblarna är ju med på årets lista. Märkligt. Varför?

Sen har vi Lilla Blanka som satt säkert på en 5:e-plats förra året. Hon är inte ens med på topp 10 i år…. Ja ni förstår själva. Jag kan ju hålla på hur länge som helst. Det finns så mycket konstigheter här. Jag är såklart glad för alla mina kollegor som återfinns på listan. på riktigt. Jag menar det. Men listan som sådan, den hamnar rakt i händerna på Sverker Olofsson på väg till soptunnan.

Varför är t ex inte Formrepubliken, Add Simplicity, Fixa o Dona, Drömma, Elin Kickén, Lina Kanstrup och Husligheter med? Är det för att bubblarna är avskaffade 2015? Eller är inte de heller tillräckligt relevanta?

Veckans stenhårda diss går till Cisions lista Bloggtoppen. Grattis. Bit ihop och kom igen!

/m

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

3 tankar om “Cisions bloggtopp – Hiss eller Diss?

 1. Jag blev lite nyfiken på var nummer 1 för 2014 tog vägen, Emmas Designblogg?

  Gilla

 2. Ping: Nyfiken på Martin Wendelbo - odds & ends

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.