MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

GöteborgsFabrikerna

Lämna en kommentar

Nystartade GöteborgsFabrikerna med Magnus Tyrén i spetsen är på väg att skapa något stort tror jag. Man tar en del nostalgi, en del säkert kort och en del underbar design. Det låter enkelt, men jag måste förklara lite. Nostalgin består i att man nylanserar Thomas Dams Lyckotroll, det säkra kortet är att man låter något av de mest folkkära vi har, näst efter Måns Zelmerlöv, nämligen Alexandra Zazzi designa handdukar och sen avslutar man med design på hög nivå när man låter Björn Nilsson göra muggar. Enkelt, jag sa ju det.

goteborgsfabriken_martinreda_1

Över en lagom halvknastrig Teliatäckning lyckades jag få tag på Björn Nilsson för att ställa några frågor. Att jag ringde aningen sent såhär på måndagskvällen gjorde ingenting då han är en man med kontinentala vanor.

-Hej Björn! Välkommen hem från Spanien! Har du haft det bra och framförallt vad har du gjort där?

Jo tack, jag har haft det bra. Jag har haft en lång semester med sol o värme – 40 grader!!!  Jag har fixat till mitt hem som är lika fint som i Sverige, en annan stil men fräckt.

-Kul för dig. Jättekul.

Hallå? Jag hörde inte dig där, det verkar som du har dålig täckning.

goteborgsfabriken_martinreda_2

-Jo, jag sa att efter åratal av gedigna tapetsuccéer har du gjort mönster för Spira och nu är det ett muggprojekt med GöteborgsFabrikerna. Vad är det för fel på tapeter?

Jag gillar mitt nya liv som designkonsult . Där jag gör textiler o dylikt till Spira, nu muggar till Göteborgsfabrikerna, och tapeter har jag inte lämnat jag gör ca 3 kollektioner om året till Midbec

-Jo, men innan gjorde du ju 30 kollektioner om året… Nåväl, tänker du kamma hem Formex Formidable i år?

Nja, tror inte jag kammar hem formidabelt även om det varit kul!

goteborgsfabriken_martinreda_3

-Men tillbaka till muggarna nu. Hur ser du på muggar utan öron. Är det något att ha egentligen? Av pressbilderna att döma så ser det ut som om ni glömt att sätta öron på muggarna och du vet ju vad jag tycker om det.

Jag har märkt på mig själv att jag håller i muggen fast den har ett öra , så för min del är det bara i vägen.
När muggen som min är lite högre kan man hålla i den upptill utan att bränna sig. O så tycker jag denna mugg är vackrare utan.

-Nu är det du som dålig täckning Björn! Det lät precis som om du sa att man kunde hålla i en mugg utan öra utan att bränna sig. Menade du det?

Ja.

-Märkligt. Well well… Vad blir nästa projekt med GöteborgsFabrikerna?

Nästa projekt, av alla, är att utveckla fler produkter i muggserien.

-Det gör du rätt i Björn. På tal om att utveckla och designa, var hittar du din inspiration? Nej, du får inte svara skogspromenader, solnedgångar eller något annat trädgårdstrams.

– Inspirationskälla…att sitta o köra bil ensam en längre sträcka, då brukar det komma en massa idéer.
Jag har i dag jobbat i över 32 år som designer , känner att jag älskar det fortfarande o känner mig lyckligt lottad att kunna sitta både här o i Spanien att jobba.

-Men gick inte din bil sönder i Varberg alldeles nyss?

-….

-Hallå! Björn?! Är du kvar?

-Björn!

goteborgsfabriken_martinreda_4

Nåväl, vi får av olika orsaker avbryta intervjun här. Jag ser med spänning framemot lanseringen av de vackra muggarna som sker i oktober och då har jag inte ens nämnt det bästa. GöteborgsFabrikerna har som mål att under sina tre första år kunna ge 1 miljon kronor till cancerforskningen. Hatten av för god design och bra idéer!

/m

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.