MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Little red stuga – Hiss eller Diss?

6 kommentarer

Nu är det många av er som suckar. En del med lättnadens dito, men de flesta med den mer bekymmersamma varianten.  –Är han nu igång igen?  Jo, precis så är det. Efter en välbehövlig hemester med tillhörande altansnickrande är jag nu åter på banan. Arbetsveckan började ju igår, men då hann jag inte bearbeta inkorgen och mängden uppslag som dykt upp under den senaste månaden. Nu är klockan strax efter 5 på morgonen och jag har redan överdoserat kaffe nog för att öppna bloggen med ett avsnitt Hiss eller Diss. Välkomna och god morgon!

Ni som har barn i förskoleålder eller kanske är släkt med någon som har… Ni vet mycket väl hur fina saker som produceras av de små fingrarna i såväl kommunal som privat regi ute i landet. Det är pärlplattor, armband, färglagda disneyteckningar och diverse pinnar. Ni vet vad jag pratar om.

I semestermailkorgen ligger pressrealesen från Annika Almborg som presenterar sin senaste design : Little Red Stuga

Martinreda_Hissellerdiss

Jo, bilden kommer från pressreleasen. INTE mina barns dagomsorg. Det är sant.

I texten står följande:

”Faluröd stuga och lada. De är lokalproducerade i Stockholms skärgård av ohyvlad furu och målade med Falu rödfärg. Varje stuga är unik då det finns lite sprickor och råa ytor – precis som det ser ut på ”riktiga” stugor och lador. De är fina som stilleben i våningen i stan, men kan även ge lindring vid svår landetlängtan. Jag tänker att dessa kan vara fina presenter – lite som dalahästen 2.0. För är det inte så att den lilla röda stugan är mångas dröm. Stugorna är 10×10 cm och ladorna 10 x 15 cm. Varje stuga är signerad och numrerad och jag tror utpriset kommer ligga på 249 kr för stugan och 259 kl för ladan.”

Ni vet vad jag tänker…. Här finns pengar att tjäna. Visst det är inte pk med barnarbete men är ju ett ypperligt sätt att höja veckopengen på. Little black bod, Little grey carport, Little tryckimpregnerad altan…. möjligheterna är oändliga.

Vill man nu inte beskåda eller köpa mina barns verk så finns originalen i monter B16:20 på Formex.

Veckans diss tilldelas härmed Little red stuga på grund av fantasilösheten i designen och  de mycket märkliga argumenten i texten.

/m

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

6 tankar om “Little red stuga – Hiss eller Diss?

 1. Härligt att du är tillbaka 🙂 Är benägen att instämma i din diss (fast en del av mig tycker lite synd om formgivaren …). Precis sådana där fast trärena fanns på ett matställe på Gotland men med funktionen att typ hålla kvar servetterna på bordet.

  Gilla

 2. Välkommen tillbaka! Har saknat dina inlägg.
  De röda stugorna är ju söta, men priset… Och hur svårt är det att själv tillverka dem (eller att någons barn gör det). Bara såga lite på en träbit och färglägga.

  Gilla

 3. Hej Martin! Ulrika E. Engberg från den riktiga Little Red Stuga här! Varumärke i vår ägo sedan 2007 som sedan 2012 saluförs under Fine Little Day. Tråkig kontext att få sitt namn medverkat i, men som sagt har vi inget med detta att göra och Annika Malmborg får inte använda sig av det. Ha en fin kväll!

  Gilla

 4. Ping: Mini House Storage – Hiss eller Diss? | MARTINREDA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.