MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Designa själv?

2 kommentarer

Jag vet inte om ni har nåtts av nyheten från den amerikanska giganten Hem? Det basunerades ut att man nu kan, och tydligen ska, designa sin inredning själv.  Designa och designa, det där är egentligen en lögn. Valbarhet är ett bättre ord. Du kan alltså välja lite färg, material och storlekar. För att få det lite mer unikt, lite mera du….

3babd2f-1435051658-des-1800x740

Bild: Hem.com

Känner ni igen den? Lite mera du. Just det, det var  vår svenska möbelkedja EM som lanserade det tankesättet för en sisådär 5-6 år sedan. Den tanken håller de fast vid kan jag tala om.

introbild.jpg_766_322

 

Bild: em.com

Men hur går det då? Vill folk ”designa” själva? Klarar Svenne Banan av att välja färg, martindale, sittdjup och benhöjd? Nej, nej och nej.  Varför pejlade inte Hem av läget med EM innan de satte igång. Alla vill ju ha exakt samma hylla, stol, väggfärg och kruka som våra stora inredningsstjärnor har. Trust me, jag vet. En förvisso ovetenskaplig, men dock välgrundad (jag har lagt ner jättemycket tid) studie över våra toppbloggares instagramkonto visar att de mest frekventa frågorna de får när de lägger upp en bild på en stol/tvålpump/kudde är av typen ”Vad är det för färgkod på väggen? ” Omg! Mattan, var har du köpt den?” samt ”Gud vilken härlig vas vad kostar den?”

Ja ni förstår själva.

Men är då all valbarhet dålig?  Nejdå. Notion har något alldeles ypperligt på gång. Kolla bara.

frame_chair_3 frame_chair_4 frame_chair_5

Designa själv med måtta skulle jag vilja säga. Det finns ju faktiskt de som är utbildade inom området. Lita på dem, eller på någon kompetent säljare. Börja inte laborera på egen hand. Snälla.

/m

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

2 tankar om “Designa själv?

  1. Tycker man ser samma fenomen överallt i samhällets alla funktioner. Man vill gärna HA VALMÖJLIGHETEN, men man tänker inte utnyttja den:)

    Gilla

  2. Pricksäkert. Och instämmer med Emma ovan. Den där osäkerheten som så ofta dyker upp. Jag skulle aldrig kunna inreda mitt hem efter hur andras hem ser ut. Och att falla för en design som någon (kunnig) tänkt ut finns det ett stort värde i. Man ska göra det man är bra på. Och så ler jag åt den där raden om frågorna som ställs på instagram. Fascinerande.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.