MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Alessi´s Juicy Salif – Hiss eller Diss?

3 kommentarer

Ja, jag vet det är en knepig rubrik. Vi kan kalla det juicepress istället. Alessis juicepress fyller år och det firas såklart med en jubileumsutgåva. Den tänkte jag skriva om idag.

alessijuicysalif25thanniversarybronze

Jag vet inte om ni har lagt märke till det, men i min header står det ”Möbler och inredning, design och funktion, tips och trix – huller om buller”. Det är alltså det min blogg ska handla om. Jag är ju den förste att ge mig själv icke godkänt under de premisserna. Huller om buller är jag ganska duktig på, men det där med tips, trix och funktion har ju helt och hållet fått ge vika för sarkastiska och ironiska utsvävningar i subjektiv form. Nu är det jag som skärper mig.

Så…

Om vi bortser från alla som ser inredningen på Gordon Geckos kontor som något vackert så kan vi faktiskt lyfta frågan om Alessis juicepress och dess funktion. Seriöst. Har ni någonsin provat en sådan? Den är helt underbar! Helt perfekt. Fulländad. Genialisk. I synnerhet om man vill ha färskpressad juice på både köksö och lådfronter samtidigt som strumporna får en citrusdoftande fräschör och barnen fortfarande illtjuter över att de fortfarande inte har fått någon juice till Hönökakan. Då är den oslagbar. Bäst helt enkelt.

juicysalif25thanniversary

Nej Sputnik, det kvittar om du kommer klädd i guld* och ädelstenar. Jag går inte på det. Din plats är längst in, längst ner i köksskåpet, precis bakom det där jumbopaketet äggnudlar som ingen i familjen gillar som jag bara köpte för att det var stort och billigt. Du stannar där.

alessijuicysalif25thanniversary

Grattis till dina 25 år  på tronen som stilikon och stort grattis till veckans diss.

/m

 

Samtliga bilder från Trendgruppen.

* Med guld menar jag brons för 11500kr och med ädelstenar menar jag vit keramik för 689kr. Fast det förstod ni.

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

3 tankar om “Alessi´s Juicy Salif – Hiss eller Diss?

  1. Martin. Förra veckan var jag på Mallorca, i apelsinernas paradis Sollerdalen. I vårt fantastiska hus fanns just en sådan där, och den nyttjade vi varje morgon. Fast med apelsiner från trädgården, solig veranda med bergsutsikt, semester och barnfritt, blir ju allt annorlunda. Då kan man leva med lite skvätt till förmån för ett glas färskpressat. Skulle inte velat byta denna månlandare mot en elektrisk makapär. Bara så att du vet. Ha en fin tisdag!

    Gilla

  2. Det skulle vara roligt att höra din åsikt om de omdiskuterade vaserna Dagg och Pallo där den sistnämnda är på god väg att peta ner drottningarnas drottning Dagg från vas-tronen…

    Gilla

  3. Jag undrar om inte Alessi tänkte så här: med tanke på allt rabalder kring funktionen, eller rättare sagt bristen på sådan, vid lanseringen för 25 år sen bestämde de sig för att fira jubileet med att positionera om pressen till det den är: en skulptur. Sådana säljer förvisso inte i lika stor upplaga som juicepresser (ens sådana som inte funkar) men med prislappen 11 500 för den i brons är ju lyckan gjord ändå…. (För övrigt tycker jag fortfarande att det är äckligt att den heter saliv.)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.