MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Lisebergs trädgårdsdagar 2015

5 kommentarer

Min fina kompis Sarah Widman har skapat en helt magnifik trendutställning på Lisebergs stora scen under de pågående trädgårdsdagarna. Det är en stor inspirationsyta med fyra tydliga trender som gör det enkelt för  alla diy:are att sno med sig idéer och knep hem. Jag ska skriva lite kortfattat om de olika trenderna – Remake, Boho Garden, Urban Greenery, Nordic Graphic,  och visa några mobilbilder. Förhoppningsvis väcker det ett så stort intresse hos er att ni måste åka dit och uppleva det själva.

Remake:

Liseberg_trädgårdsdagar_martinreda_3 Liseberg_trädgårdsdagar_martinreda_4

Här ser ni två bilder från Remake-trenden. Det är precis som det låter. En göra-om-trend. Att ta tillvara på det man har, att återbruka och återvinna. Den stora nyheten och glädjen i den här trenden är faktiskt möjligheterna som Cuprinol ger. Med bra färg behöver du nämligen inte köpa de enormt fula utemöblerna i konstrotting, du kan bara måla om din favoritstol och låta den stå ute. Som sjuan t ex. Snyggt, vackert OCH bekvämt.

Boho Garden:

Liseberg_trädgårdsdagar_martinreda_6 Liseberg_trädgårdsdagar_martinreda_5

Boho Garden är kort sammanfattat hipster goes trädgård. Ja, jag vet jag borde visa fler bilder men på något vis är detta så vackert att jag inte ville att en massa krukor skulle ta bort fokus. Översta bilden visar  det slitna, flagnande och ytterst trendiga i stilen. Det ska kännas använt, ombonat och mysigt. Den nedre bilden visar Sarah´s genialiska hjärna i full blom! Ett vackert plankgolv som blir ännu vackrare när man tapetserar det. En helt fantastisk idé! Hatten av etc etc…

Urban Greenery:

 

Liseberg_trädgårdsdagar_martinreda_7 Liseberg_trädgårdsdagar_martinreda_8 Liseberg_trädgårdsdagar_martinreda_9

Urban Greenery är hämtad från den gröna cityvågen som sköljer över oss. Urban Gardeners Republic, gerillaodling, kolonilotter, stadsodlingar osv osv. Miljömedvetenheten är påtaglig liksom kraven på det närodlade och det ekologiska. Visste ni förresten att Stensjöns förskola i Mölndal (ett stenkast bort) serverar mat till sina barn som är till 43% ekologisk?! Starkt jobbat, hoppas fler tar efter!

Nordic Graphic:

Liseberg_trädgårdsdagar_martinreda_1 Liseberg_trädgårdsdagar_martinreda_2

Sista trenden ut är Nordic Graphic som anammar det strikta, gärna svarta, enkla, raka som vi nordbor inte kan släppa taget om. Stora glädjeämnet här är återigen kreativiteten och sättet man tar till vara på saker. Spillvirke av plywood som blir blomkrukor, rester av en ytterpanel som blir knopplist och vägghylla. Enkelt, snyggt och miljömedvetet.

För att sammanfatta Sarah´s fyra trender så vill jag nämna vikten av miljömedvetenhet och återanvändning i kombination med lekfullhet och diy. Välkommen till Liseberg och låt dig inspireras. Utställningen pågår från och med nu till och med söndag.

/m

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

5 tankar om “Lisebergs trädgårdsdagar 2015

  1. Skall bli så roligt att få se! Hoppas på skapligt väder bara…

    Gilla

  2. Ping: Hemnet – The House | MARTINREDA

  3. Åh tack, tack, tack! Njuter av dina och andras bilder. Önskar så jag hade kunnat vara där men nu känns det nästan som att jag var det 🙂 Världsklass.

    Gilla

  4. Ping: Stoneleigh No 50 | MARTINREDA

  5. Ping: Liseberg trädgårdsdagar – Samling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.