MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Färgkoder – Hiss eller Diss?

1 kommentar

Jag vet inte om ni har satt er in i de senaste dagarnas diskussioner om diverse färgkoder på diverse bloggar. Det handlar i alla fall om  två olika. En som Team Sarah Widman använde och en som House Of Philia använde. Gemensam nämnare för båda två är läsarnas obotliga jakt på den exakta färgkoden. But why? För att det måste målas i exakt samma kulör? Är man ute om man inte har just den nyansen? Eller är det för att man ska kunna färgkodsdroppa lite coola siffror på nästa afterwork? Eller för lite helt normalt kallprat med den lokala färghandlaren:

-Amen asså Guuuud, 2097:an är ju såååå mycket fräschare än 9532:an

-Ja men preciiiiiis

-Jag tar två burkar, förresten har du någon pensel med kravodlad alpackaull?

-Självfallet, det blir 1995kr.

Om någon har missat så såg Team Sarah Widmans färg ut såhär:

sovrum_lowres_retusch_54ef43d22a6b220853e39551

Bilden är tagen från Trendenser. Jag tappade faktiskt räkningen på hur många som frågade efter DEN EXAKTA FÄRGKODEN när jag scrollade genom kommentarerna på hennes Instagram. But why? Varför är det så viktigt? Jag förstår inte. Färgen är ju fantastisk, precis som stylingen, men varför måste man ha det exakt likadant? Och om det nu är så oändligt viktigt, kan man inte bara läsa bloggposten?

På tal om att just läsa så kanske ni såg alla kommentarer som House of Philia fick när hon målade på sin blogg i fredags. Alla frågade samma sak. Kan ni gissa? Just det, efter DEN EXAKTA FÄRGKODEN. But Why?

Jag tycker det är betydligt mer intressant gå in på när svaret verkligen kom. När tror ni? Jo direkt efter den gigantiska topbannern från Nordsjö dök upp på hennes blogg. Vilket sammanträffande…. Känns ju lite onödigt att driva trafik innan annonsen är på plats och annonsören kan börja mäta eller hur?

 

Så, veckans cyniska diss hamnar hos House of Philia och den andra, helt vanliga dissen, hamnar hos alla som måste vara som alla andra. Skärp er!

/m

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

En tanke på “Färgkoder – Hiss eller Diss?

  1. Hej

    Vill bara påpeka att detta du skriver ovan är bara dina spekulationer kring något som du givetvis inte vet något om. Tycker kanske man ska vara lite försiktigare med sådant.

    Du antyder att jag cyniskt skulle väntat med att lämna en kod till mina läsare pga av att jag väntat på en annons och att mitt inlägg var i samarbete med Nordsjö. Det stämmer inte överhuvudtaget. Jag leder ingen trafik på uppdrag (om jag inte uppger det) och att det är just Nordsjö jag använde när jag målade ett rum är för att jag tycker det är en bra färg och inte för att de annonserar på min blogg (och flera andras) eller för att jag får betalt för det.

    Annonsen ligger där genom Tailsweep och det är ingen annons jag valt och jag får betalt för den som för alla anonnser och inte för att leda trafik genom inlägg.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.