MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Formex – Hiss eller Diss?

5 kommentarer

Jag känner genast att jag måste vara lite mer specifik här. Det går ju inte att hissa eller dissa en så omfattande sak som som Formex. Det är alldeles för många parametrar att ta hänsyn till. Jag måste fokusera och begränsa mig en aning. Jag håller mig till själva pressreleasen från Formex. En mycket intressant sak. Formex tipsar nämligen om fem saker jag inte under några som helst villkor får missa.

Formex_2015_Martinreda_1

Det är inte det att jag är emot att få tips. Verkligen inte. Det är är bara det där med vilka tips Formex väljer att delge i sin pressrelease som skapar huvudbry i min lilla hjärna. Har du inte läst pressreleasen så kan jag återge de fem viktiga höjdpunkterna som jag inte får missa här:

1. Trendutställningen

2. Pop-up restaurangen Nordic Eat

3. Young Designers

4. Vinnaren av Formex Formidable 2014

och…

Formex_2015_Martinreda_2

5. Stockholms bästa semla.

Japp du läste rätt.  Tydligen är det helt normalt att den ”största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign” ska utse Stockholms bästa semla.

Nu är jag inte så där vidare intresserad av sport, men jag skulle kunna tänka mig att när Fifas Ballon d´Or delades ut igår så stod det i pressreleasen att man inte skulle missa följande fem höjdpunkter. 1. Världens bästa anfallare 2.Världens bästa målvakt 3. Världens bästa mittfältare 4. Världens bästa tränare och 5. Internets roligaste kattvideo.

 

Ja, visst låter det knäppt och ologiskt. Precis som semlan. Formex, här med tilldelas ni en diss på grund av just semlan. Ser däremot framemot resten av mässan!

/m

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

5 tankar om “Formex – Hiss eller Diss?

 1. Det var tråkigt att höra att du dissar Formex på grund av semlan. En förklaring är att Formex i vår har temat Nordic Neat och restaurangen heter Nordic Eat. I år satsar Formex lite extra på maten och semlan är en väldigt speciell kaka/dessert som bara finns i Norden. Dessutom så är semlan är också lite typisk för ”Nordic Neat” – avskalad och strukturerad – därför tycker vi att det passar väldigt bra med semla på Formex. Hoppas att du får ett jättetrevligt mässbesök och välkommen!
  /Eva Francke, Marknadsprojektledare på Stockholmsmässan

  Gilla

  • Hej Eva!
   Tack för ditt långa och fina svar. Jag sågar ju inte Formex. Har haft många härliga stunder där 🙂 Förstod bara inte kopplingen mellan design och semla. Förstår ju inte kopplingen mellan design och lyxfällan-Charlie heller. 🙂
   /m

   Gilla

 2. Blev precis lika förbryllad som du över den där listan. Blir inte så mycket klokare av förklaringen här heller. Men man behöver ju å andra sidan inte förstå allt.

  Gilla

 3. Håller med dig om det oväntade och totalt ologiska i detta. Känns som om Formex omfamnar allt numer för att bättra på sjunkande besöksstatistik. Inredning, mat, smycken, tvålar och rengöringsprodukter, kläder, barnkläder? Whats next? Kläder till husdjur?

  En annan tanke. Varför nöjer man sig med att kora STOCKHOLMS bästa semla? Om det nu är Nordic Eat som är temat. Verkligen jätteintressant och relevant vetande för alla oss utomsocknes och tillresande… Eh. Nej.

  Gilla

 4. Ping: Formex Formidable | MARTINREDA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.