MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Murgrönan – Hiss eller Diss

5 kommentarer

Man ska ju inte hålla på att generalisera, dra alla över en kam eller vara fördomsfull. Det är inte bra. Jag vet det. Men….

Eftersom du läser detta är du högst troligt kvinna och eftersom du högst troligt är kvinna och läser inredningsbloggar så vet jag att du högst troligt tillbringar en hel del tid Hemnet också. Rätta mig inte om jag har fel. Jag lever gärna vidare i min fördomsfulla värld.

Vad har murgönan med Hemnet att göra? Jo på Hemnet regerar murgrönan. Du har säkert sett det, men har du funderat på det? Och framförallt, är det hiss eller diss? Jag ska villigt erkänna att jag först var lite orolig. Jag trodde att det bara fanns en stackars murgröna som fick åka Sverige runt och vara med på styling efter styling, men sen upptäckte jag att den hade alibi. Det finns alltså minst två olika murgrönor som turnerar land och rike runt för att vara skyltdocka i ljusa och fräscha lägenheter. Kanske är de fler? Oklart.

Alvhem_Murgröna_Martinreda_1

Bild från Alvhem

Jag har länge varit kluven till att den lille gynnaren syns på samtliga mäklarbilder. Snudd på överexploaterad. En osäkerhet hos säljarna som stillas genom stylisternas val av murgröna i fönsterkarmen eller på balkongen? Eller är det så att den är stryktålig och håller sig grön och fin mellan fotografering och visning? Vacker är den i alla fall.

4AV49O6JFIMSQ166

Vacker som sagt, men det blir lite märkligt när den ska hänga i taket. Bild från Bjurfors.

Hur som haver och på tal om att hänga i taket. Murgrönan är vår nya Bojesen-apa. Den har kommit för att stanna. Hängandes, liggandes eller ståendes. För att verkligen bekräfta min hiss av murgrönan måste jag visa er Elle Decorations tema för Swedish Design Awards 2015. Japp, murgröna it is!

Elle_Decoration_Martinreda_2

Grattis murgrönan! En solklar hiss!

/m

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

5 tankar om “Murgrönan – Hiss eller Diss

 1. Passa sig bara för att lämna murgrönan i samma rum som man ställer in den äkta julgranen i. Den går en säker död till mötes!

  Gilla

 2. Jag minns nu helt plötsligt när Yuccapalm var som trendigast. Det var 80-talet och det känns som vääääääldigt länge sedan. Alla skulle ha en… på golvet. Och ja, jag är över 40.

  Gilla

 3. Ha ha. 😀 Du är rolig du! 🙂

  Trevlig söndag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.