MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Rörstrands Filippa K – Hiss eller Diss?

10 kommentarer

Rörstrands populära miniservis Filippa K med mugg, skål och assiett presenteras varje år i ett nytt mönster. Inför 2015 har Filippa K gjort en avstickare från modevärlden och i stället hämtat inspiration från antikt krackelerat porslin.

Mönstret som heter Crusch ligger helt rätt i tiden. Som exempel så har Sandbergs kommande kollektion New York Stories krackelerad botten i några av tapeterna. Det är alltså inne med det slitna, använda och lättillgängligt dämpade gråa. Så långt är vi överens.

Sen börjar det.

FilippaK_Rörstrand_Martinreda_1

Vad ska du ha i din mugg? Kallt vatten? Ja, då funkar den bra, men varför använder du inte ett glas? Ska du ha något varmt i den? Som t ex kaffe? Alltså använda den så som man brukar använda muggar – att dricka varma drycker ur? Ja då får du problem. Precis samma problem som man haft alla andra år med Filippa K-muggen. Du bränner dig sönder och samman.

FilippaK_Rörstrand_Martinreda_3

Men det stora, (ja jag vet att det finns större,viktigare och verkligare) problemet är att det står still. Det händer inte så mycket. Muggen är fortfarande en mugg och har vi inte redan fyllt våra köksskåp med öronlösa muggar till bredden? Behöver vi verkligen några till som vi ändå inte kan använda? Tveksamt. Under de tio år som Filippa K-muggen funnits har man rört sig i samma grafiska manér. Kan man inte göra något roligt? Skoja till det lite? Färg?

Min yngsta dotter jobbar just nu oroväckande mycket med limpistol och lila glitter. Jag säger inte att det är roligt. Alls. Men i jämförelse med ytterligare en stilren hemnetmugg….

Så, Rörstrand härmed inviger jag mitt första inlägg i den nya avdelningen Hiss eller Diss med att tillägna er veckans diss. På´t igen bara! Kämpa! Till er andra tappra läsare vill jag bara meddela att nästa tisdag kör vi en ny omgång Hiss eller Diss. Längtar ni också?

 

/m

 

 

 

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

10 tankar om “Rörstrands Filippa K – Hiss eller Diss?

 1. Äntligen någon som säger det högt!
  Jag går runt och småstör mig just detta på mina muggar därhemma! Går inte att dricka ur tyvärr 😦 Bara pojkvännen som klarar att dricka te ur dom men det är inte så konstigt eftersom han dricker kallt te 😉

  Gilla

 2. …och jag använder min enda som jag köpt till tandborstmugg!

  Gilla

 3. Kan bara applådera och säga JAG HÅLLER MED! Öronlösa muggar kan man bara använda som förvaringsplats för pennor eller tandborstar.

  Gilla

 4. Hen som designar mönstren till dessa muggar är en väldigt begåvad och konstnärlig själ men jag antar att efter att ha gjort dessa muggar ett tag så är det inte så roligt längre. Mönstret är intetsägande. Tycker att muggen är ganska ful i formen med den tjocka kanten, lite själlös. Och som poängterats tidigare opraktisk. Ett öra är ingen dum idé på muggar för varma drycker. Jag har svårt öht för porslin som är tjockt, ett av de få fabrikstilverkade jag gillar är Iittalas Tema-serie, i vitt och gärna olika storlekar som tillåter variation beroende på vad och hur mycket en ska dricka annars är det benporslin som gäller. Koppar med fat är ju också fint.:)

  Gilla

  • Det här med att Tina Hellberg kommenterar på min blogg är värt en egen bloggpost. Sååååå coolt! Hoppas alla som läser förstår det. Om inte så klickar ni er vidare till Tinas hemsida och sätter er in i storheten. Ok?!

   Ja, Tina, visst kan det vara ett trötthetstecken. Hade inte skadat med en kreativ hjärnstorm och några utmanande mönster som resultat.

   /m

   Gilla

   • Asch då, men allvarligt kanske vi inte behöver fler sådana muggar när det finns så många andra fina att köpa som Gustaf Nordenskiölds, Anna Lerinders, Masayoshi Oyas och Kristie van Noorts koppar och muggar.

    Gillad av 1 person

 5. Ping: GöteborgsFabrikerna | MARTINREDA

 6. Ping: You – The perfect design | MARTINREDA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.