MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Vad gör man åt snuskrännan?

13 kommentarer

Det finns läsare och så finns det läsare. Mattias är en av dem som garanterat sällar sig till den senare skaran. Jag hinner knappt trycka på publicera-knappen innan han har läst och bearbetat bilderna. Bara några minuter efter att gårdagens bloggpost hamnade på www har jag ett mail med subject : Ica-Jerry har fel. Frukt är inte tufft.

MUT_ägglikör_martinreda_2

Och så säger folk att jag spenderar för mycket tid framför skärmen?

Nåväl, jag och Mattias delar många intresse. Ägglikör är ett av dem. Inredning är ett annat. Det leder mig då in på dagens intressanta frågeställning: Vad gör man med snuskrännan?

Japp, exakt så löd frågan från Mattias. Vad gör man med snuskrännan? Det är kanske inte helt självklart för alla vad en snuskränna är så jag tänker visa och berätta. I köket, ovanför köksskåpet, om du inte har köksskåp som går hela vägen upp till taket, där hittar du snuskrännan. Glappet mellan skåp och tak helt enkelt.

Snuskränna_Kitchen_Martinreda_1

Bild från Tingbo.

Ja, vad gör man med den? Ställer torkade blommor i en terracottavas? Skyltar med jättegammal dryck som smakar tjära och heter outtalbara namn?  Vad man än gör och vad man än ställer där så blir det snuskigt. Stekoset blandar sig med dammet -för nej du dammtorkar inte där uppe -och bildar en härligt kletig filtcement.

I och med att jag inte på något sätt är en expert så hade jag ingen aning om vad jag skulle svara Mattias. Däremot känner jag en expert. Andreas Hantoft på Acorn & Lilac. Vi stämde träff för en intervju och här är den.

 

Får man eller ska man ställa något på snuskrännan?

Det är absolut förbjudet att ställa något uppe på skåpen, inga vinställ, torkade blommor, krukor, porslinsfigurer eller liknande. Detta tror jag är en stor bidragande faktor till att folk ser denna ”hylla” som en snuskränna. Allt handlar ju om att man vill hålla den ren och att den upplevs krånglig att hålla ren. Det blir ju inte lättare och fräschare av att lägga massa grejer på hyllan som man egentligen kanske skall slänga på tippen…

 

Men…

Inga men! Gör inte ett problem till ett större problem…! Sedan är det ju faktiskt så att om man inte har massa saker på hyllan så förstår jag inte vad problemet är med att torka rent där ibland. Jag brukar säga till mina kunder som får en snuskränna att varje gång man svabbar golven så torkar man rent uppe på hyllan. En enkel regel, det är oftast det som behövs, en rutin.

 

Du låter irriterad, vill du ha lite ägglikör?

-Mmm, ja tack gärna.

 

Finns det något mer man inte ska göra?

Ja, man ska absolut inte lägga en ytterligare skiva ovanpå, t ex en bänkskiva. En bänkskiva är ju vad det heter. Ingenting du ska placera ovanför ögonhöjd!

 

Du låter fortfarande lite arg, påfyllning?

-Ja, väldigt gärna. Tack!

 

Så, vad tycker du man ska göra då?

-Om man lyckas hålla snuskrännan ren och fin så kan ett alternativ vara att lägga en varmvit Led-slinga uppe på skåpen som skapar ”Up Light” i köket. Kanske som lyser upp en fin handgjord tapet. Genom att belysa ytan så skapar du mer rymd och luft i köket. Denna Led-slinga skall ligga på en egen dimmer. 

 

Men om du får svara ärligt, vad ska man göra då?

-Måttbeställ ditt kök. Då får du fullhöjd på skåpen, massvis med utrymme och slipper störa dig på snuskrännan.

 

Så, nu vet ni. Mattias också.

/m

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

13 tankar om “Vad gör man åt snuskrännan?

 1. Kunde inte sagt det bättre själv, känner mig fortfarande lite arg och irriterad…:-) Martin, som alltid så får du ihop alla känslor i en och samma text. Du är en vokabulär ångvält, keep it up !! Kramar Andreas Hantoft

  Gilla

 2. Men ååååh. Klockren! 😀

  Gilla

 3. Vi hade en snuskränna i vårt förra boende! Superenkelt att hålla rent! Lade ut gladpack! Syns inte och lätt att byta ut! Hur enkelt som helst, inga konstigheter alls!

  Gilla

 4. Ping: Hur tar man hand om snuskrännan i köket? | DIY Mormorsglamour

 5. Vi har funkiskök nu med dubbla skåprader upp till tak. Lade dock en ljusslang i det ca 1cm stora glappet upp till tak, för lite partybelysning in i och ovanför skåpen. Se bilder på

  http://www.stadshem.se/till-salu/obj24162_1367129543

  Men snuskrännan (snart i SAOL?) är definitivt något att tänka ordentligt på i nya huset. Tack för tipset!

  Gilla

 6. Ping: Snuskrännan |

 7. Ping: 10 smarta köksidéer att låna | Husligheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.