MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Formex och mer trendspaningar

Lämna en kommentar

Formex är så pass stort att det krävs mer text och mer analyser. Idag tänkte jag ägna texten åt fler trendspaningar och fenomen som cyklar, ekollon, koppar, skärbrädor och ananasens totala frånvaro.

Vi tar det från början. Cyklar is tha shit! Det är något märkligt som har hänt på bara ett halvår. Från möbelmässans oändligt många riktiga cyklar i var och varannan monter så har de nu övergått till det tvådimensionella planet och det hänger prints på cyklar eller delar av cyklar precis överallt. Inget ont i det, jag gillar cyklar. Jag tycker bara att det är lite märkligt. Är det hurtbullesverige som sätter trenderna?

IMG_2017_cykel

IMG_2078_cykel

Ingen är gladare än jag, jo möjligtvis Peter Aderstedt på Formrepubliken, men ananasen är äntligen död! Inte ett ynka lite spår av den överexploaterade frukten på hela mässan. Någon annan som också borde vara glad är Vitra som precis headhuntat Peter. Grattis! Ni undrar såklart vad som har ersatt ananasen. Svaret är ganska märkligt, men sant – Skärbrädan. I valfritt material, mönstrat eller omönstrat, tjock eller tunn, liten eller stor. Det är skärbräda som gäller i höst. Och betonglampa. Ställer du en betonglampa på skärbrädan så är du garanterat hetast i kvarteret.

När vi ändå är inne på saker som vi trodde vi skulle slippa… Kopparn vägrar släppa taget om oss. Jag har ju som ni vet ett komplicerat förhållande till just koppar. Men den är kvar. Tyvärr. Jag säger tyvärr eftersom den är kvar eller snarare tillbaka i fel kopparfärg. Den som syns på mässan nu är den glansiga, plastiga och i uttrycket billiga versionen.

Nu över till en mycket trevligare trend. Ekollon- och eklövtrenden. Vackert och organsikt! Från Motz och Kikkerlands högtalare..

.41O82yFN3jL

….via snyggaste visitkortet från Norrmalms Kartongfabrik

bildek

…till Nacka byggnadsvård och deras klädkrok i mässing

BC012-M

Men allt började för ganska många år sedan tror jag. I tapetvärlden. Sandbergs tapet Waldemar satte igång den rådande ekollon- och eklövstrenden.

P471-09_395_447

/m

 

 

 

 

 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.