MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Trendspaning från Formex

4 kommentarer

Nyss hemkommen från Formex med huvudet fullt av inspiration, idéer och härliga minnen ska jag nu försöka koka ner allt till någon form av vettig text. Ingen lätt uppgift. Det kommer med största sannolikhet att bli Formexprat en hel del inlägg framöver. Vi börjar med min trendspaning.

Vad pratar alla om? Vad är den röda tråden på mässan? Finns det någon minsta gemensam nämnare? Vad hände egentligen och varför går alla stockholmare så fort?
Det är några av sakerna jag ska bena ut för er. Håll till godo!

Årets kioskvältare eller publikmagnet om man så vill var den alltid lika starkt lysande stjärna Frida Ramstedt från Trendenser som höll en fantastisk föreläsning om sociala medier. Frida lyckades i runda slängar dra dubbelt så mycket åhörare som Paolo Roberto, Jan Rundgren och Lotta Alvar gjorde tillsammans. Jag förstår varför! Hon pratar så att man förstår, på ett ledigt och humorfyllt sätt samtidigt som hon frikostigt bjuder på sig själv. Underbart och lärorikt! Du som missade har ny chans idag 12:45 på stora scenen i A-hallen.

Den röda tråden på mässan är inte alls röd den är mer svagt orange, eller persika. Jag är urdålig på att beskriva färg men en ganska smutsig eller dov pastell var det i alla fall som regerade allt från trenduställningen till krukor, mattor, plånböcker och som här på Lisa Bengtsson ljuvliga tallrik.
IMG_2091

Förutom just den färgen så var det en kombination som trendade. Kombinationen heter lampa + betong. Varje leverantör med självaktning hade en lampa i betong. Det var så mycket lampor i betong så jag stundtals oroades över någon förskjutning av gravitationen i Älvsjö. Kanske hela mässan höll på att förvandlas till ett gigantiskt slukhål?

IMG_2219

Just detta är Renate Vos lampa för Serax, men det finns även andra helt fantastiska betonglampor hos Lyktan Bankeryd och Crème de la crème. Kolla in det! Nu! Det är en trend av den starkare modellen.

Den största och kanske viktigaste frågan, den som forskare har grunnat på i årtionden är nu löst. Av mig. Varför går stockholmare så fort? Vetenskapen har länge hävdat att det beror på stress och någon form av karriärsmässig beslutsamhet. Fel. Det handlar om ren instinktiv flykt. De flyr från de av trottoarerna översållade säljarna som vill att du ska köpa telefon/byta elleverantör/rädda barn/rädda valar/rädda sälar/rädda valpar/utrota mördarsniglar/etc etc… Så nu vet ni. Mer om Formex blir det imorgon. Vare sig ni vill det eller inte.

/m

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

4 tankar om “Trendspaning från Formex

  1. Vilken rolig och träffsäker Formex-rapport! Och kul att ses häromdagen 🙂

    Gilla

  2. Haha, precis så är det! Vi flyr konstant från alla översållade säljare som är överallt. Roligt att du förser oss med rapporter från Formex.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.