MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Veckan som gick – En sammanfattning

3 kommentarer

Veckan som sprang iväg är en bättre beskrivning. Är det någon som vet vad som hände? Någon som såg följande datum 30/4 – 4/5? Jag skulle gärna vilja ha tillbaka några av de dagarna och bara gå igenom vad som egentligen hände. Nåväl, det får bli en sammanfattning idag för att minnas en minst sagt händelserik vecka. Vi börjar i Finland.

Vipukirves har gjort världens snyggaste yxa. Nu köper jag visserligen min ved färdigkluven men om jag får för mig att börja klyva ved då ska det var med en Leveraxe.

Bild

 

Från Finland är inte steget långt till Danmark och veckans finaste fåtölj. Det är Kvadrat i samarbete med Richard Hutten som har gjort en helt galen skapelse. Layers Cloud Chair. Visst, den kan ge intrycket av att man sitter i ett moln av viktlöshet men det är faktiskt tvärtom. För om man ägnar i runda slängar 600 arbetstimmar åt att pressa ihop och linda bomull om vartannat så får man upp fåtöljen i den ansenliga vikten av 250kg. 

Bild

Från Danmark är steget ganska lång till Brasilien. Det finns dock en röd tråd. Jag ska förklara.

Som ni alla har märkt så översållas sociala medier av inredningsbilder där ananasen figurerar som central punkt. Det har bloggats om det åtskilliga gånger och det har pratas i poddar om det. Varför? Jo vi drömmer och längtar till fotbolls-vm. Vi kom ju inte med och detta är vår chans att få vara delaktiga i sambatåget. Vi köper ananas i guld, koppar och vitt porslin. Vi postar bilder, dukar med ananasservetter och låter ananaslyktor pryda våra rum och trädgårdar. Det är vårat sätt att bearbeta sorgen över att vi inte kom med samt att på tryggt svenneavstånd kunna vara del i festligheterna.  Varför tar jag upp det nu igen? Varför tjatar jag om det? Jo på grund av två saker. Det är fortfarande en rådande trend, vare sig vi vill det eller inte samt att jag skrattar minst en gång om dagen. Aningen internt men roligt. Varje gång det dyker upp en ananas i flödet så får jag en ping av Peter och vice versa. Vi kallar det ananasping. Internt, men ack så roligt.

Peter, den här är till dig!

Bild

Från tramshumor är steget inte långt till allvar. Inte i min värld i alla fall. Sköna hem har i veckan berättat vem som har gjort årets möbel. Vinnare är Gustav Persson med bordet Spänna. Hatten av för Gustav! Fantastiskt vackert bord!

Bild

 

Så, nu kan jag ta itu med denna veckan. Hoppas ni känner att ni är ikapp och i fas med världen nu.

/m

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

3 tankar om “Veckan som gick – En sammanfattning

  1. Tack, nu är jag ikapp med världen. Inte lika ikapp med denna ananas-skapelse dock. Alltså, är det någon slags ananas-hållare? På riktigt? Jösses. Kul ping!

    Gilla

  2. Ping: Residence stora formpris 2014 | MARTINREDA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.