MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Paraplyställ

Lämna en kommentar

Som ni vet är jag en vänlig själ. Jag ser till att göra jobbet för er. Ni slipper spendera oändliga timmar framför datorn i jakten på det perfekta paraplystället. Jag har fixat det.

Varför jag har fixat det? Solen skiner och det är inte ett moln i sikte. Jo, det hela har sin början i att vi inte har något paraplyställ alls i hushållet. Vi har däremot väldigt många paraplyer. De förvarar vi i grovköket, uppe på de vägghängda skåpen, bakom korgarna med halsdukar och mössor. Inte helt genomtänkt. Inte alls faktiskt. Det märker man när man i panik ska leta fram ett paraply till barnens dansuppvisning och man får en parad med udda vantar och blommiga scarfsar i huvudet. 

Det som är slående är den ständiga frågan om design vs funktion. Många av ställen är vansinnigt vackra men helt oanvändbara. Det här till exempel:

Bild

Piove av Carlo Contin. Ett blött paraply lär ju orsaka diverse skönhetsfläckar på tapeten och droppvattnet rinner rakt ner på golvet. Varför?

Sen har vi ytterligare en vacker tanke som faller platt. Vill du verkligen hänga blöta paraplyer på din herrbetjänt tillsammans med din favoritskjorta. Nej Yamajitsu, det vill vi inte.

Bild

Här däremot hittar jag något vackert och funktionellt. Tetto från Teramoto Industrial Design Yard. Jag börjar genast tänka på Röshult och deras formspråk, vad tycker ni?

Bild

Absolut roligast och kanske det som föll mig mest i smaken var Eva Schildts paraplyställ. Funktion, design och humor i en trevlig kombination.

Bild

Nu hoppas jag att ni får en underbar helg och att ni verkligen inte behöver använda paraply!

/m

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.