MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Floramor & Krukatös

5 kommentarer

Jag var inne i min favoritbutik igår. Letade efter en unik produkt, vilken jag hittade, till ett kommande bloggprojekt och fastnade sedan helt och hållet i den bedårande miljön. Det finns så mycket vackert att titta, känna på och lukta på där inne.
Älskling, du kan vara lugn. Jag menar inte personalen. Jag höll mig på ett ytterst ordinärt och artigt avstånd under tiden jag konverserade de två fantastiska eldsjälarna Jette och Hannah. Det jag menar är alla blommor, skålar, bestick, vaser, krukor etc och då menar jag verkligen etc. Det finns hur mycket som helst att titta på där inne. Lite som ett slukhål för tid. Fast ett vackert slukhål.
 
Jag fastnade, inte helt otippat, för något miljövänligt.
 
Bild
 
De här underbara korgarna är gjorda i återvunnet papper, naturlig latex/gummi samt med en botten av mahognyträ från restprodukter av möbeltillverkningen på Sri Lanka.
Korgarna, eller krukorna om man så vill, tillverkas av ”en grupp mindre priviligerade kvinnor, som jobbar hemifrån vilket gör det möjligt för dem att ta hand om hem och barn samtidigt som de får en inkomst”
 
Bild
 
Bild
 
Trevlig fredag på er alla! 
/m
 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

5 tankar om “Floramor & Krukatös

 1. Du skriver å ett sätt som får mig att sitta som ett fån, vartän jag är och fnittra för mig själv. Jag har ett stort leende och min sambo frågar mig vad jag ler åt. Det har slagit mig att jag bara svarat ”Martin” några gånger nu varpå sambon säger… okeeeej och fortätter med sitt.

  Han kan gott undra en stund till 😀

  Vad konstigt att det blir så svårt för dig att kommentera och undrar om det är min blogg eller din blogg som leker SÄPO?

  Ha en fantastisk helg nu:)
  Kram

  Gilla

  • Släpp genast in honom i min värld! Jag behöver alla läsare jag kan få!

   Det är inte din blogg i synnerhet, det är alla bloggar i allmänhet. Kan ana att det har med rådande näthat att göra. För att idiot-ronny (obs fiktivt y-namn) inte ska kunna vräka ur sig vilka nazistiska dumheter som helst på t ex blondinbellas blogg så tvingas han att skriva en sifferföljd eller dylikt för att kunna posta sitt hat, Det orkar han förhoppningsvis inte.
   Men för mig som i 11 fall av 10 postar kärlek känns det bara omständigt, dumt och onödigt.

   Tack för dina fina ord! Glad att jag kan glädja!

   Kram!

   Gilla

 2. OOhh krukorna är fantastiska! Att de här kvinnorna som gör produkterna får ett bättre liv är en fin bonus. Gillar att inte allt massproduceras i en fabrik, det här känns lite mer genuint i dagens samhälle.

  Gilla

 3. Det lite tråkiga i det fina är att tillverkningen sker under ”okontrollerade” former. Tar gärna en dialog om det i annat (privat) forum. 🙂
  Mvh
  But first we take a #selfie

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.