MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Låna en logotype?

2 kommentarer

God fortsättning!
Hoppas att julen har varit god och att ni hunnit sansa er efter paketöppning och grandans.
Jag har själv legat på den välförtjänta latsidan och precis börjat få lagom abstinens av bloggandet.
 
En av mina stora förebilder, Frida Ramstedt, skriver på sin blogg under rubriken Lika som bär om olika föremål och dess kopior. Jag vill inte sno hennes idé, men inte heller klampa in med tips på hennes kommentarsfält så jag skriver här istället. Kanske inte så mycket om föremål, mer om logotyper.
 
Spenderade ett par dagar i mina hemtrakter, Kristianstad och fick då syn på följande Lika som bär-fenomen:
Bild
 
Högst upp ser ni den nyöppnade Galleria Boulevard och deras logga. Den pryder även fasaden utvändigt i samma storlek och färg som en annan ganska stor och hyfsat välkänd ”galleria”. NK. Tillfällighet? Lillebrorskomplex? Varför? Ja, frågorna är många. Fint var det i alla fall. Ljust och fräscht. Dock ett stort minus på detta jättekomplex och deras beräkningar på toalettåtgång. 2 st. Frågorna är ännu fler där.
 
Sen öppnade jag tidningen och fick på sidorna efter varandra se två olika möbelvaruhus annonsera om sina respektive reor.
                Bild
 
Hyfsat lika de också. Man blir ju faktiskt nyfiken……… Vem var först? Mio eller Leander Pehrson?
 
Sista exemplet ut är inte bara likt i text utan även i layout och produktinnehåll. En tillfällighet eller vill man rida på vågen av det aningen mer kända varumärket?
Bild
                          Bild
 
Ja, vad säger ni? Spännande, intressant och underhållande tycker jag. Tyvärr hann jag inte besöka Lakewood, men det ska göras någon gång i framtiden. Artwood står mycket högt på min favoritlista.
 
/m
 
 

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

2 tankar om “Låna en logotype?

 1. hej ! men oj vad roligt att se detta, en annan bloggvän som skickat detta till mig. Jag ser att du tror att det är Artwood vi eventuellt kopierar? Vilket ju inte stämmer alls då vi tillverkar sängar på plats i Kristianstad och tog mitt namn när jag var på en resa i Colorado, vi har inte möbler i vår butik på det sättet förutom just sängarna. Nu säljer vi även Artwoods produkter i vår butik så deras logga finns även den i vår butik, och vi har inte samma typsnitt men jag ser att det är ganska snarlikt.
  De andra loggorna känner man ju till, och just Leander pehrson har jag jobbat på innan! vilket sammanträffande 🙂 och de var faktiskt med i Mio möbler för några år sedan men gick tillbaka till att vara egna igen, och kanske de vill bli igenkända fortfarande och rida lite på vågen som du säger 😉 Men jag håller med om att detta med varumärken är väldigt roligt och intressant att undersöka.
  Ha det bra! MVH; Carola – ägare av Lakewood beds and living.

  Gilla

 2. Carola,
  Tack för ditt långa och fina svar. Jag menar inte att ni kopierar Artwoods logotype, jag tyckte bara att det var ett i raden av saker som var lika varandra i Kristianstad;-) På tal om sammanträffanden, jag har tillbringat väldigt mycket tid i Colorado. Mestadels i Aspen. Missade dock att besöka Lakewood. Det får bli ett längre besök på Lakewood i Kristianstad istället 🙂 Lokalproducerade sängar är verkligen fantastiskt. Mamma och pappa letar nya sängar. Får bli ett besök hos dig snart,

  mvh
  /Martin

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.