MARTINREDA

Sveriges roligaste inredningsblogg! Design, inredning, möbler och trender

Simone och veden

Lämna en kommentar

Jag vet inte varför jag gillar ved. Eller trä. Eller trä som blir ved. Eller trä som blir möbler. Jag bara gör det. Kanske har det att göra med min uppväxt – en vedälskande pappa och en faster som är möbelsnickare?
 
Nu tänkte jag lämna möblerna för en stund och koncentrera mig på veden.
Veden har under något/några år varit en del av vår inredning. En ganska statisk inredningsdetalj. Stillastående, lite trött, men ändå ett tappert försök från inredaren att sätta piff på tillvaron med något udda. Ved.
 
Men nu kära vänner så har det hänt saker på vedfronten. Det ska vara ved överallt. I bokhyllor, skoskåp, på bord, under stolar, you name it! Ibland blir det väldigt vackert. Det rena träet är vackert. Som här nedan, i en fin hylla från Bolia.
 Bild
eller så här
Bild
 
Vedens framgångssaga smittar av sig även till andra material än just trä. Alla vill vara ved helst plötsligt.
Praktiskt för de som vill anamma trenden men inte har lust att skojbeställa hem 5-6 m3 björkved för att stapla så snyggt att grannarna blir avundsjuka. Smidigare att köpa en tavla. Det kan man göra på EM.
 Bild
Veden är bra. Den nöjer sig inte med att bara vara något man eldar upp, eller hänger upp, den vill vara något mer.
Den vill också vara sittpuff.
Under den smått fantastiska rubriken ”Det lille ekstra” hittar man på Ygg & Lyng följande godbit.
Bild
 
/m

Författare: MARTINREDA

Make, möbel- och tapetnörd. Älskar sociala medier och mina barn. Personligare och mer sansade sidor av mig finns på Instagram @martinwendelbo Följ det som passar dig, kärleken till livets goda är den gemensamma nämnaren i alla flöden. Jag jobbar gärna som Social Media Manager. Är du företagare är du välkommen att höra av dig. martin.wendelbo@gmail.com 0702938090 Gillar du tapeter kan du kolla min tapetblogg här tapetmartin.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.